Τοπικά

Υστερεί ο τουρισμός υγείας και ευεξίας

Ξενοδοχεία στη Μαγνησία οργανώνονται όλο και πιο δυναμικά τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό της ευεξίας και στον ιατρικό τουρισμό. Η Ελλάδα καταλαμβάνει δυστυχώς τις τελευταίες θέσεις διεθνώς στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού, όταν η παγκόσμια πίτα διαρκώς αυξάνει.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΔΕΚΕ Γιώργος Πατούλης ήταν βασικός εισηγητής για το θέμα του ιατρικού τουρισμού, στο πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων, που είναι σε εξέλιξη στο Valis Αγριάς.
«Σε μια Ελλάδα της ύφεσης, θεωρούμε πως ο ιατρικός τουρισμός ευεξίας, υγείας και υγιούς πόλης, είναι ο πυλώνας, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη, 12 μήνες τον χρόνο, μέσα από οργανωμένη προσπάθεια, όπου η χώρα του Ιπποκράτη θα έχει οφέλη. Παγκοσμίως η πίτα του ιατρικού τουρισμού αγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει αυτή την τάση, αν και κάθε χρόνο δέχεται 20 και πλέον εκατομμύρια τουρίστες, που όμως έρχονται για λίγες ημέρες και κυρίως το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Πατούλης και συμπλήρωσε πως «εμβαθύνοντας στον ιατρικό τουρισμό η Ελλάδα θα έχει διπλάσιους επισκέπτες όλο τον χρόνο και για περισσότερες διανυκτερεύσεις. Οι μελέτες δείχνουν, ότι για τα πρώτα δύο χρόνια, τα έσοδα θα ανέλθουν στα 500.000.000 ευρώ και από τον επόμενο χρόνο στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ».

«Υπάρχουν αγορές στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην ομογένεια, στην Ευρώπη που μπορούν να προσελκυστούν», τόνισε ο κ. Πατούλης, που επισήμανε πως στη Μαγνησία και στο Πήλιο μπορούν να δημιουργηθούν εστίες ευεξίας και ολιστικής ιατρικής.
Ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης επισήμανε πως στη Μαγνησία μπορεί να αναπτυχθεί ιδίως ο τουρισμός ευεξίας. «Από τη μυθολογία ακόμη ξέρουμε ότι με τα βότανα θεράπευαν τις ασθένειες. Ξενοδοχεία του Πηλίου εξειδικεύονται με δράσεις σε σεμινάρια βοτανολογίας, αλλά κάνουν και προωθητικές ενέργειες για την ευεξία, φιλοξενώντας ανθρώπους, που ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή. Ακόμη τα μεγάλα ξενοδοχεία της Μαγνησίας έχουν όλα τα εχέγγυα, για να αναπτύξουν τον ιατρικό τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Υπάρχουν μεγάλα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα στην περιοχή, που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες για μικρές επεμβάσεις, για επεμβάσεις αισθητικής, ή στην οδοντιατρική. Και οι τουρίστες, εκτός από την ιατρική φροντίδα, θα μπορούν να απολαμβάνουν τη φυσική ομορφιά του τόπου με το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα σε οργανωμένες ξενοδοχειακές υποδομές. Μάλιστα το αεροδρόμιο προσφέρει σημαντική βοήθεια για την έλευση επισκεπτών όλο τον χρόνο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το