Τοπικά

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στη Μαγνησία

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται για την Τρίτη 2 Αυγούστου σε Χίο, Σάμο και Ικαρία σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ. Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αύριο για τμήμα της Μαγνησίας και Σποράδες.

Όπως φαίνεται στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), η περιφέρεια που βρίσκεται στο πορτοκαλί, όσον αφορά την πιθανότητα να εκδηλωθεί κάποια φωτιά είναι το Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα:

ΠΕ Χίου,
ΠΕ Σάμου,
ΠΕ Ικαρίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το