Τοπικά

Υψηλό για οικογένειες το κόστος του μπάνιου στη Μαγνησία – Αποτρεπτικό και για μετακινήσεις 

Από 15-20 ευρώ και πάνω κοστίζει το καθημερινό μπάνιο για μια τετραμελή οικογένεια σε παραλία του Παγασητικού, καθώς το κόστος της βενζίνης αλλά και οι καφέδες με τα σνακ ανεβάζουν το κόστος, με αποτέλεσμα για κάποιους να είναι αποτρεπτική η καθημερινή μετάβαση στην παραλία για βουτιές.
Στην κορύφωση του καλοκαιριού το μπάνιο στη θάλασσα είναι η πιο κλασική επιλογή για μια οικογένεια για να ξεφύγει από την πίεση της καθημερινότητας και τη ζέστη της πόλης, να χαλαρώσει και να περάσει όμορφα.
Πόσο, όμως κοστίζει αυτό το μπάνιο; Το ποσό ποικίλλει και εξαρτάται από τον προορισμό, αλλά και πώς θα κινηθεί μια τετραμελής οικογένεια.

Αν επιλέξει μια παραλία του Αιγαίου, τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε γύρω στα 20 ευρώ που είναι το κόστος της βενζίνης και μετά να αρχίσουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα, που σημαίνει πως ένα απλό μπάνιο σε μια αιγαιοπελαγίτικη παραλία μπορεί να αγγίξει και τα 30-40 ευρώ, δίχως να υπολογίσουμε ότι η οικογένεια θα καθίσει σε μια ταβέρνα να φάει.
Διαφορετικό είναι το κόστος στην περίπτωση που η οικογένεια αποφασίσει να μεταβεί για μπάνιο σε παραλία του Παγασητικού και μάλιστα σε μια ακτίνα που φτάνει μέχρι τα 25 χιλιόμετρα.
Οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι κατά την περίοδο της κρίσης οι οικογένειες κινούνται με μεγαλύτερη φειδώ. Επειδή το κόστος της βενζίνης αυξήθηκε από το 2010 και μετά μέχρι και 50%, πολλά εξαρτώνται από το ποσό για το καύσιμο.

Αν, λοιπόν μια οικογένεια διαθέσει δέκα ευρώ για τη βενζίνη, τότε θα επιδιώξει να είναι πιο προσεκτική για τα υπόλοιπα.
«Αρκετοί γονείς επιλέγουν έναν συνδυασμό. Δηλαδή θα πάρουν δύο καφέδες και θα πληρώσουν τις ξαπλώστρες, ενώ για τα σνακ των παιδιών, θα έχουν φροντίσει να τα ετοιμάσουν από το σπίτι, ώστε να μην ανέβει και άλλο το κόστος» τόνισαν επαγγελματίες. Σε αυτή την περίπτωση το ποσό διαμορφώνεται γύρω στα 10 ευρώ, ενδεχομένως με κάποιο επιπλέον φαγώσιμο ή κάποιο παγωτό για τα παιδιά. Άρα μόνο για ένα μπάνιο το πρωί ή το απόγευμα με επιστροφή στο σπίτι, το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 15-20 ευρώ.
Σε γενικές γραμμές οι γονείς επιδιώκουν να μην ξεπερνούν αυτό το ποσό, αφού πρόκειται για μια καθημερινή απόδραση, για να δροσιστούν σε μια κοντινή παραλία.
Οι εποχές που οι οικογένειες διέθεταν χρήματα για καφέδες, σνακ, παγωτά και μετά να καθίσουν σε μια ταβέρνα ή ένα τσιπουράδικο για να φάνε, έχουν περάσει. Αυτό γίνεται πιο σπάνια, ίσως το Σαββατοκύριακο που υπάρχει και περισσότερος χρόνος για παραμονή στην παραλία. Άλλωστε στην περίπτωση που η οικογένεια καθίσει και σε μια ταβέρνα το ποσό που θα διαθέσει συνολικά για το μπάνιο ξεπερνά τα 60-70 ευρώ.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ξεκινούν οι οικογένειες από τον Βόλο να έρθουν σε μια παραλία του Αιγαίου για να κάνουν μόνο μπάνιο, να καθίσουν στην παραλία να φάνε ένα σνακ που ετοίμασαν από το σπίτι, και μετά να επιστρέψουν στο σπίτι. Δηλαδή ούτε λόγος για να φάνε έξω σε κάποιο εστιατόριο» ανέφερε επαγγελματίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το