Χωρίς κατηγορία

Υψηλά τα χλωριόντα στο νερό του Βόλου αλλά κάτω από το όριο που ορίζει ο Νόμος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων που ελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου από τη ΔΕΥΑΜΒ τα χλωριόντα στο ημερήσιο δείγμα νερού σε περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου ήταν κάτω τις ενδεικτικής τιμής των 250 mg/l.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν οι εξής τιμές: στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου 9 mg/l, Καλλιθέα 227 mg/l, Περιοχή Αγ.Κων/νου 207 mg/l, Πλατεία Ελευθερίας 209 mg/l, Περιοχή Δημαρχείου 211 mg/l, Αλυκές 223 mg/l, ΜΕΤΚΑ 145 mg/l, Άγιος Σπυρίδωνας 106 mg/l, Αγ. Βαρβάρα 190 mg/l, Ν.Δημητριάδα 206 mg/l, και Χημείο 113 mg/l.
Σε ότι αφορά εξώδικη αναφορά που κατέθεσε η Κίνηση Πολιτών για το νερό στον Άρειο Πάγο για τη χλωρίωση στις Σταγιάτες η ΔΕΥΑΜΒ επιμένει ότι το νερό είναι ακατάλληλο:.
α) από 22/09/2017 ( τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν και έγινε εκ νέου δημοσίευση Δελτίου Τύπου στις 27/09/2017) ισχύει η απαγόρευση χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση λόγω δολιοφθοράς στο σύστημα απολύμανσης στην Τοπική Κοινότητα Σταγιατών.
β)  «Η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στην εγκατάσταση νέου συστήματος απολύμανσης και μετά τη εξισορρόπηση του δικτύου θα προβεί εκ νέου σε αναλύσεις της ποιότητας του νερού για τα αποτελέσματα των οποίων θα υπάρξει άμεση ενημέρωση ………. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ για ανθρώπινη κατανάλωση …… από το υδραγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Σταγιατών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το