Τοπικά

Υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων εγγραφής στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου και ολοκληρώνονται στις 2 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές/ήτριες που ενδιαφέρονται να εγγραφούν και προκειμένου να τηρηθούν ασφαλείς συνθήκες, λόγω κορωνοϊού, πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:
1. Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, υποβάλλουν από το σπίτι τους «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
2. Αποθηκεύουν το έγγραφο στον υπολογιστή τους και το αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου mail@4epal-esp-n-ionias.mag.sch.gr συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό τους και την τάξη εγγραφής στο πεδίο «ΘΕΜΑ». 1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) Εφόσον η δήλωση αφορά ανανέωση εγγραφής (δηλαδή μαθητών/ριών που φοιτούν ήδη στο σχολείο) τότε η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. 2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) Εφόσον η δήλωση αφορά νέα εγγραφή θα πρέπει, μαζί με τη δήλωση, να αποσταλεί αντίγραφο του τίτλου σπουδών και ταυτότητας ή διαβατηρίου.
3. Στους/στις μαθητές/ήτριες που θα στείλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση εγγραφής θα αποσταλεί απαντητικό email με το οποίο θα επιβεβαιώνεται η παραλαβή της δήλωσης εγγραφής από το σχολείο. Σε περίπτωση που δεν παραλάβουν απαντητικό email επιβεβαίωσης, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το σχολείο (2421060443 & 2421068423, ώρες 18:00 έως 22:00).

Αν κάποιος/α μαθητής/ήτρια αντιμετωπίσει δυσκολίες στην υποβολή των εγγράφων απευθύνεται τηλεφωνικά στο σχολείο για να του/της δοθούν οδηγίες και υποστήριξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου είναι ένα Επαγγελματικό Λύκειο στο οποίο φοιτούν ανήλικοι/ες και ενήλικοι/ες μαθητές/ήτριες που επιθυμούν με την αποφοίτησή τους να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκτώντας γενικές γνώσεις αλλά και εξειδίκευση σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες:
 Τ. Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής
 Τ. Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκ/σεων & Δικτύων
 Τ. Ηλεκτρονικών & Υπολογιστικών Συστ/των, Εγκαταστάσεων Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών
 Τ. Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου
 Τ. Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού
 Τεχνικός Οχημάτων
 Τ. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών
 Αισθητικής Τέχνης
 Κομμωτικής Τέχνης
 Βοηθών Φαρμακείου
 Βοηθών Φυσικοθεραπευτή

Φοίτηση στο 4ο ΕΠΑ.Λ.
Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν δύο προγράμματα σπουδών:
Α) Στο 1ο πρόγραμμα σπουδών «ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Λυκείου & ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 3ετής. Εγγράφονται, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Γυμνασίου παρακολουθώντας μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά).
Β) Στο 2ο, «ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 2ετής. Εγγράφονται στο Β΄ έτος, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κλπ) παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο.
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή. Η φοίτηση και η μετακίνηση των μαθητών/τριών γίνεται δωρεάν για όσους/ες δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο Λυκείου και με έκπτωση 50% για όσους/ες έχουν ήδη απολυτήριο Λυκείου. Στους μαθητές που εγγράφονται παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Μετά την αποφοίτηση;
Μετά την αποφοίτηση οι μαθητές/ήτριες έχουν τις εξής 3 επιλογές:
Α) Να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας με το πτυχίο επιπέδου 4 που αποκτούν (Οι απόφοιτοι/ες εργάζονται είτε σε επιχειρήσεις-φορείς του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα είτε ως αυτοαπασχολούμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες).
Β) Να συμμετέχουν προαιρετικά, στο πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑ κάνοντας πρακτική άσκηση για 9 μήνες με αμοιβή & ασφαλιστική κάλυψη (για 4 ημέρες/εβδ. & 1 ημέρα εργαστήριο στο σχολείο), στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 5 και μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αυξημένα προσόντα.
Γ) Να επιδιώξουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Στρατιωτικές Σχολές – Σώματα Ασφαλείας, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Όλοι/ες οι μαθητές/ήτριες, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν, μπορούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συμμετέχοντας σε Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ..

Για επιπρόσθετες πληροφορίες – διευκρινήσεις επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2421060443 & 2421068423 (ώρες 18:00 – 22:00)

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αβέβαιο το μέλλον του Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής

Η Ελλάδα λύγισε στα πέναλτι από τη Γεωργία και έμεινε εκτός Euro, με το μεγάλο ερώτημα…

28 Μαρτίου 2024

WOMENVERSE: Ένα event στον Βόλο για τον κόσμο της γυναίκας

H Πανελλήνια Φιλανθρωπική Δράση ΘΑΥΜΑ, προσκαλεί στο WOMENVERSE!!! Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 17:00…

28 Μαρτίου 2024

Ο Θεόδωρος Λιόλιος για το μακελειό στη Ρωσία: “Δεν αποκλείεται τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες να είναι ραδιενεργά”

Στην εκπομπή Live News του Μega μίλησε ο αναπληρωτής κοσμήτορας, καθηγητής πυρηνικής φυσικής και Στρατιωτικών…

28 Μαρτίου 2024

Στο “καμίνι” της Παρτιζάν ο Ολυμπιακός

Στην «καυτή» έδρα της Παρτιζάν παίζει απόψε (21.30 Novasports Prime) ο Ολυμπιακός για την 32η…

28 Μαρτίου 2024

Έχασε 26-23 από τον Αμύντα ο Κένταυρος Αγριάς

Ο Κένταυρος Αγριάς δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Αμύνταιο από τον τοπικό Αμύντα…

28 Μαρτίου 2024

Γάντια

  Πολλοί είναι αυτοί που χάνουν διάφορα προσωπικά αντικείμενα στον δρόμο. Όπως τα γάντια της…

28 Μαρτίου 2024