Τοπικά

Υποτροφίες σε τρεις φοιτητές από πολύτεκνες οικογένειες χορήγησε η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου 

Υποτροφίες σε τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και οι οποίοι μέσα σε δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους στο Ακαδημαϊκό ίδρυμα χορήγησε χθες η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.
Ήταν η δέκατη συνεχή χρονιά που η Ισραηλιτική Κοινότητα προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια επιβράβευσης των κόπων των φοιτητών, που έχει καταστεί πλέον θεσμός.
Η εκδήλωση της χορήγησης των υποτροφιών πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα Τσαλαπάτα και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών τόνισε πως «με τις υποτροφίες που για δέκατη συνεχή χρονιά προσφέρουμε ως Ισραηλιτική Κοινότητα, θέλουμε να επιβραβεύσουμε και να ενθαρρύνουμε τους αριστούχους φοιτητές που προέρχονται από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και οι οποίοι κάνουν τη δική τους σημαντική προσπάθεια για την απόκτηση της γνώσης. Παράλληλα στεκόμαστε αρωγός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει πολλαπλά στον τόπο μας, όπως στη γνώση, στην έρευνα, στον πολιτισμό, αλλά και στην οικονομία. Και χαιρόμαστε πολύ που το βλέπουμε να αναπτύσσεται συνεχώς».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος συνεχάρη την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλο για την στήριξη προσφέρει στο Πανεπιστήμιο και την ενέργειά της να στηρίξει φοιτητές με υποτροφίες αποτελώντας παράδειγμα για τους υπόλοιπους.
Ο δευτεροετής φοιτητής του ΤΕΦΑΑ από την Κύπρο Μαρίνος Στυλιανού τόνισε πως «έχω άλλα τέσσερα αδέλφια και αυτή η υποτροφία είναι πολύ σημαντική για την οικογένειά μου. Επιβραβεύονται οι κόποι μας και θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα η σπουδαία αυτή ενέργεια της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου».

Παίρνοντας τον λόγο η Άννα Μαρία Χριστοπούλου, τριτοετής φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης, που κατάγεται από τον Αλμυρό, ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς να τα βγάλουν πέρα, καθώς έχουν πέντε παιδιά, ενώ εκτός από εμένα σπουδάζει και η αδελφή μου. Πάντως δίνουμε τον αγώνα μας και προσπαθούμε για το καλύτερο».
Από την πλευρά του ο φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής στην Λαμία Ονόρε Ουατατσίμπε, κατάγεται από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ζει μόνος του στην Ελλάδα και προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια.
«Ευχαριστώ πολύ τον πρύτανη και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου για την υποτροφία που θα με βοηθήσει πολύ για να συνεχίσω τον αγώνα που έχω ξεκινήσει».
Μιλώντας πολύ καλά τα ελληνικά, ανέφερε πως την ελληνική γλώσσα την έμαθε στο Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας στη Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το