Τοπικά

Υποτονική η κίνηση για το τριήμερο της Αποκριάς-Πληρότητες 50% έως 60% σε Πήλιο και χερσαία Μαγνησία

Υποτονική για τον τουρισμό κρίνεται η κίνηση για το τριήμερο της Αποκριάς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας η πληρότητα θα αγγίξει το 50% έως 60%, με μια αισιόδοξη πρόβλεψη, για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής σήμερα και αύριο, να κάνει λόγο ότι μπορεί να φτάσει το 70%. Ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα τραβήξουν την περισσότερη τουριστική κίνηση. Υποτονική η κίνηση στον τουρισμό για το τριήμερο της Αποκριάς-Καθαράς Δευτέρας για Πήλιο και Βόλο, που οι πληρότητες θα αγγίξουν το 50% με 60%. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα 70%, αν προτιμηθεί ο Βόλος και το Πήλιο από τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, κάτι που θα φανεί σήμερα και αύριο.

Βόλος, Μακρινίτσα και Πορταριά κυριαρχούν στις προτιμήσεις των επισκεπτών του τριημέρου. Τα στοιχεία δεν είναι τόσο ικανοποιητικά σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, όπου οι πληρότητες σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα και γενικότερα σε όλο το Πήλιο και τη χερσαία Μαγνησία ήταν υψηλότερες.
Σύμφωνα με τον κ. Γ. Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, τα ποσοστά θα κυμανθούν στο 50% με 60%, ενώ από τις κρατήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, αλλά και των επισκεπτών της τελευταίας στιγμής ίσως οι πληρότητες να φτάσουν στο 70%.
«Τα στοιχεία του τριημέρου της Αποκριάς-Καθαράς Δευτέρας δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση σε όλους τους κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό» ανέφερε ο κ. Γ. Ζαφείρης.
Όπως τονίστηκε από ανθρώπους του τουρισμού, οι αβάστακτοι φόροι, η ελληνική οικονομία που σέρνεται και η όλη πολιτική κατάσταση, αν θα κλείσει η αξιολόγηση, αν θα έχουμε εκλογές, δεν ήταν στα υπέρ για τον τουρισμό, όσον αφορά στο τριήμερο της Αποκριάς. Κυρίως, όμως, υπάρχει ο φόβος ενός επαναλαμβανόμενου 2015 με ό,τι επακολούθησε το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, που «φρέναρε» αρκετούς, ώστε να περάσουν ένα τριήμερο ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς, όταν οι τιμές παραμένουν οι ίδιες και σε περιπτώσεις έχουν μειωθεί.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ίσως έπαιξε και ρόλο ότι φέτος σε σχέση με πέρσι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έπεσε πιο νωρίς. Και ότι το φετινό τριήμερο είναι πιο κοντά στις αργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, αλλά και των Φώτων σε σχέση με το 2016.
Πόλος έλξης για άλλη μια χρονιά θα αποτελέσουν η Μακρινίτσα και η Πορταριά, όπως και η πόλη του Βόλου, με τα ποσοστά, όμως, να μην ικανοποιούν ξενοδόχους, αλλά και εμπλεκόμενους κλάδους με τον τουρισμό.

ΛΟΪΖΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το