Τοπικά

Υπόθεση υπεξαίρεσης στολών στη Ν. Αγχίαλο – Μια απλή καταγραφή δεδομένων, συμπτώσεων και συγγενικών σχέσεων

Η Δημοτική Αρχή Βόλου προωθεί την ανάκληση προηγούμενης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που αφορούσε στην παράσταση πολιτικής αγωγής κατά δύο πρώην στελεχών του Χορευτικού Τμήματος της Νέας Αγχιάλου, τα οποία κατηγορούνται για την «υπεξαίρεση παραδοσιακών στολών ιδιοκτησίας του Δήμου».
Ο ένας κατηγορούμενος της υπόθεσης είναι ο πρώην χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Τμήματος και νυν αντιδήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σύζυγος της οικονομικής διευθύντριας του Δήμου Βόλου, η οποία αποτελεί προσωπική επιλογή Μπέου.
Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, αλλά αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου των Δικαστηρίων για τις 7 Απριλίου 2017. Δεκαπέντε μόλις μέρες μετά την αναβολή κι ενώ υπήρχε απόφαση για παράσταση νομικού εκπροσώπου του Δήμου ως πολιτική αγωγή, το θέμα επανεισάγεται στην Οικονομική Επιτροπή, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
Σύμφωνα με την εισήγηση που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Πέγιος, «μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στα αρχεία του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Αγχιάλου, δεν προκύπτει ότι ο Δήμος είχε ποτέ στην κατοχή του τόσες παραδοσιακές φορεσιές. Συνεπώς κρίνεται ότι ο Δήμος δεν πρέπει να παρασταθεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη εναντίον των συγκεκριμένων, καθώς δεν έχει υποστεί τόσο υλική, όσο και ηθική ζημία».
Δηλαδή στην ουσία λόγος εκδίκασης της υπόθεσης δεν υφίσταται, εφόσον η Δημοτική Αρχή κρίνει πως ο Δήμος δεν υπέστη καμία ζημία. Προφανώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τη μήνυση που υπέβαλε διεκδικούσε περιουσιακά στοιχεία που δεν ανήκαν στον Δήμο, συνεπώς και οι μάρτυρες που στηρίζουν τη μήνυση δεν έχουν κανένα λόγο να παραστούν στη δίκη. Εάν οι στολές, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο που είναι σαφέστατο και στη διάθεσή μας, υπεξαιρέθηκαν, έρχεται ο Δήμος και τις χαρίζει. Απλά πράγματα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος 
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Αγχιάλου εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:
Αναφορικά με τα κατευθυνόμενα και προδήλως υποκινούμενα από μικροπολιτική σκοπιμότητα , αλλά και προσωπική εμπάθεια, δημοσιεύματα, με τα οποία επιχειρείται για πολλοστή φορά να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα, σημειώνουμε τα εξής:
Η μήνυση που υπεβλήθη εναντίον δυο πρώην μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αγχιάλου για τη δήθεν υπεξαίρεση παραδοσιακών στολών, ιδιοκτησίας του Δήμου, αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου, Παντελή Πελεκάνου, που ασφαλώς δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις στην τοπική μας κοινωνία. Το γεγονός και μόνο ότι την άθλια σε βάρος μας προπαγάνδα ανέλαβε η προσωπική του φίλη, Τασσοπούλου, λέει τα πάντα από μόνο του και για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των όσων γράφονται.
Σε κάθε περίπτωση για την υποβολή της μήνυσης αυτής δεν υπήρξε προηγούμενη απόφαση ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε της Οικονομικής Επιτροπής, ούτε κάποιου άλλου συλλογικού οργάνου, γεγονός που αποδεικνύει και την ύπαρξη εμπάθειας από τον μηνυτή.
Η ανυπαρξία συλλογικής απόφασης για δικαστική προσφυγή αιτιολογείται απόλυτα από την ανυπαρξία στοιχείων, που να τεκμηριώνουν την όποια, έστω, υπόνοια για τη διάπραξη αδικήματος. Ουδέποτε η τότε Δημοτική Αρχή (Σκοτινιώτη) προσκόμισε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Δήμος Βόλου ή κάποιο Νομικό του πρόσωπο ήταν κάτοχος ενός συγκεκριμένου αριθμού στολών. Αν υπάρχει κάποιο αδίκημα αυτό βαρύνει την υπεύθυνη διαχείρισης του βεστιαρίου, που ήταν ειδική συνεργάτις των κ. Σκοτινιώτη και Πελεκάνου, και η οποία παρείχε στους ενδιαφερόμενους τις στολές, χωρίς κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Οι στολές αυτές, στο σύνολό τους ή στο μεγαλύτερο μέρος τους, πιθανότατα θα βρίσκονται στα σπίτια των χορευτών/τριών
Κατηγορείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος ότι υπεξαίρεσε τις στολές στο διάστημα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2012, όταν δόθηκαν για τις ανάγκες της παρέλασης, αλλά δυστυχώς για τους συκοφάντες ο Πολιτιστικός Σύλλογος τότε ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ! Ιδρύθηκε, όπως άνετα ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει από τα επίσημα μητρώα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δηλαδή δύο, περίπου, μήνες μετά.
Τέλος από το γεγονός ότι στο βρόμικο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην πολιτική ιδιότητα του χοροδιδασκάλου και την επαγγελματική ιδιότητα της συζύγου του, προκύπτει αβίαστα ότι τα κίνητρα που τους ώθησαν στην συκοφαντική επίθεση εναντίον μας, είναι ευτελή και ταπεινά. Άλλωστε όλοι θα θυμούνται το μείζον… επίτευγμα του Πελεκάνου, που με τη συμπεριφορά του είχε διχάσει την τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου, και είχε οδηγήσει στο να καλούνται παραμονές Πάσχα στο Αστυνομικό Τμήμα, μικρά παιδιά για να καταθέσουν! Κάθε άλλος σχολιασμός για την ιδιαίτερη αυτή φιγούρα περιττεύει…
Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, που είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Το «Μονομελές», με πρόεδρο τον Πελεκάνο, και Εισαγγελέα την Τασσοπούλου, μόνο να μας ψυχαγωγεί μπορεί…
Το κατηγορητήριο
Ολόκληρο το κατηγορητήριο εναντίον των δυο πρώην στελεχών του Χορευτικού Τμήματος της Νέας Αγχιάλου, έχει ως εξής:
 thumbnail_20160629_071550
thumbnail_20160629_071557
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το