Ελλάδα

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια για κωλυσιεργία

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χαλκίδας για κατάχρηση εξουσίας και κωλυσιεργία κατέθεσε ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου.
Ο κ. Παπαθεοδώρου, στην αναφορά του, επισημαίνει πως τέσσερις μηνες μετά την τραγική απώλεια, σημειώνονται καθυστερήσεις στην έρευνα απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και το Λιμενικό με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

Μάλιστα, αναφέρει οτι στις 14 Μαΐου τρέχοντας υπέβαλε μήνυση – έγκληση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου επίορκου Εισαγγελικού Λειτουργού καθώς και κάθε άλλουπροανακριτικού υπαλλήλου που χειρίζονται μέχρι σήμερα την υπόθεση και σκοπίμως αδρανούν.
Στο θέμα Βαλυράκη ανεφέρθη χθες στην ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Η μήνυση του Αθανάσιου Παπαθεοδώρου

«1.Την 24 Μαΐου τρέχοντος έτους, συμπληρώνονται τέσσερις (4) μήνες από την εγκληματική ενέργεια από γνωστούς πλέον δράστες σε βάρος του Ιωσήφ Βαλυράκη και γαμπρού μου, στο θαλάσσιο χώρο της Ερέτριας Ευβοίας.

2. Παρά το γεγονός ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία επιβεβαιώνεται ότι ο Ιωσήφ Βαλυράκης κακοποιήθηκε και βρέθηκε στο θαλάσσιο χώρο χωρίς τη βούλησή του και εξ αιτίας των ανθρωποκτόνων – δολοφονικών κτυπημάτων που δέχθηκε στο κεφάλι και πολλά σημεία του σώματός του.

3. Παρά το γεγονός ότι μάρτυρες καταθέτουν την ακριβή στιχομυθία – διαπληκτισμό με τους γνωστούς πλέον και κατονομασθέντες από αυτόπτη μάρτυρα, δράστες, τους οποίους γνωρίζουν οι Λιμενικές Αρχές στην Χαλκίδα και Ερέτρια, καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Χαλκίδας που χειρίζεται την υπόθεση.

Όπως επίσης γνωρίζουν με λεπτομέρειες την εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στο θάνατο τον προσφιλή μου, Σήφη Βαλυράκη.

Παρά ταύτα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και οι λιμενικές Αρχές στις οποίες αυτή προΐσταται, προκλητικά βραδυπορούν και στην ουσία υποθάλπουν τους δράστες.

Παράλληλα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ή να κινδυνεύουν να απωλεσθούν, κρίσιμα αποδεικτικά μέσα (υλικό από κάμερες, ηλεκτρονικά ίχνη, πειστήρια του εγκλήματος – όπως και το ίδιο το αλιευτικό σκάφος των δραστών, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον μάρτυρα που κατέθεσε σχετικά).

ΕΠΕΙΔΗ η προαναφερθείσα εγκληματική ενέργεια έχει δημιουργήσει από την επόμενη της δολοφονίας τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό σε ολόκληρη την οικογένεια του προσφιλούς μου προσώπου.

ΕΠΕΙΔΗ θεωρώ αυτονόητο να θέσω όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς όριο, στην προσπάθεια να διαλευκανθεί η υπόθεση και ότι κρύβεται πίσω απ’ αυτή, όπως επίσηςκαι να αναδείξω την τεράστια προσπάθεια συγκάλυψηςπου καθημερινά βιώνουμε, με πρωταγωνιστές συγκεκριμένα άτομα, αλλά και δυστυχώς δημόσιους λειτουργούς.

ΕΠΕΙΔΗ, Όλα αυτά δεν αναλογούν στο «θρύλο» -αγωνιστή της Δημοκρατίας κατά της Χούντας των Απριλιανών Συνταγματαρχών, ο οποίος εκτός των άλλων είχε συνδέσει την παρουσία του στη πολιτική ζωή με αγώνες για την επικράτηση της ηθικής και των αξιών που πάντα τον ενέπνεαν.

ΕΠΕΙΔΗ ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πάντοτε ταγμένος να υπηρετεί με όλες τους τις δυνάμεις το δίκαιο και τη νομιμότητα.

ΕΠΕΙΔΗ η πολιτεία μέχρι σήμερα, δυστυχώς, μένει άπραγη να παρακολουθεί την υπόθεση, καθώς και όλων αυτών που γνωρίζουν τους δράστες και τους συγκαλύπτουν. Ύστερα από τα ανωτέρω σήμερα 14 Μαΐου τρέχοντας έτους, υπέβαλα μήνυση – έγκληση στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου επίορκου Εισαγγελικού Λειτουργού καθώς και κάθε άλλουπροανακριτικού υπαλλήλου που χειρίζονται μέχρι σήμερα την υπόθεση και σκοπίμως αδρανούν.

Η ομιλία Λοβέρδου στη Βουλη

Τη Δευτέρα στην ομιλία του στη βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε αναφορά στην υπόθεση Βαλυράκη επισημαίνοντας πως «Πριν πω δύο εισαγωγικές, κατά τη γνώμη μου, σημαντικές φράσεις για την ερώτηση που έχω καταθέσει στον κ. Πιερρακάκη, επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, να απευθυνθώ σε εσάς και να σας πω ότι από εδώ και πέρα σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής στην οποία συμμετέχω και παίρνω τον λόγο θα κάνω αναφορά και έκκληση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Τσιάρα, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και δικονομικά είναι δυνατόν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανάκρισης για τη δολοφονία του ΣήφηΒαλυράκη. Μας απασχολεί αυτό το θέμα. Είναι πρώην Υπουργός, πρώην Βουλευτής επί πολλά χρόνια. Είναι κρίμα πραγματικά οι οικείοι του να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία λόγω του ότι κάποιοι επιτήδειοι θέλουν να θάψουν την ιστορία αυτή. Εμείς ζητάμε να υπάρξει φως σε κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης».

Ο προεδρεύων κ. Αποστολος Αβδελάς απάντησε πως «Νομίζω ότι προχωρά, γιατί διαβάζω συνεχώς ότι προκύπτουν νέα στοιχεία» με τον κ. Λοβέρδο να αποκρίνεται «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίρρηση από κανέναν λογικό και σοβαρό άνθρωπο σε αυτό το θέμα. Κι όμως!».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το