Ελλάδα

Υπόθεση Siemens: Στη φυλακή Σκαρπέλης, Μαυρίδης και Καραβέλα

Τη μη χορήγηση ανασταλτικού στην έφεση σε επτά καταδικασθέντες για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οδηγώντας τρεις από αυτούς που ήταν παρόντες στη φυλακή.

Ειδικότερα, οι δικαστές, πατώντας στην πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Ελένης Σκέπαρνια, δεν χορήγησαν ανασταλτικό στους φυγόδικους Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλλα και Ζαν Κλοντ Όσβαλτ καθώς και στους παρόντες στο δικαστήριο: Πρόδρομο Μαυρίδη, Γιώργο Σκαρπέλη, Μάρθα Καραβέλα, οι οποίοι, όπως ανέφερε η κυρία Σκεπαρνιά, αν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να τελέσουν νέα εγκλήματα.

Ανασταλτικό δεν χορηγήθηκε και στον τραπεζίτη, Φάνη Λυγινό, ο οποίος, ωστόσο, παρίστατο στη δίκη μέσω δικηγόρου.

Για επτά στελέχη της μητρικής εταιρείας, και συγκεκριμένα για τους: Σίκατσεκ, Ρούντολφ, Κουτσενρόιτερ, Γιάγκερμαν, Ρίχτερ, Γκάντσουιτ και Πίρερ αποφασίστηκε να τους χορηγηθεί ανασταλτικό, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο καθώς, κατά την εισαγγελέα, με τις καταθέσεις τους βοήθησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Για τους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων πρώην στελέχη του ΟΤΕ και επιχειρηματίες, το Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αλλά με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση από 30.000 έως 100.000 ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το