Ελλάδα

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Ρύθμιση για απαγόρευση λογισμικών όπως το Predator από την κυβέρνηση – Πυρά από την αντιπολίτευση

Νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση εμπορίας κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης, όπως του Predator, αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Αυτό προανήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στη Βουλή.

«Θέλω να υπογραμμίσω πως άλλο πράγμα το ζήτημα των νόμιμων παρακολουθήσεων που γίνονται με τις εγγυήσεις του νόμου, και άλλο ζήτημα οι παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά», τόνισε αρχικά, προσθέτοντας ότι απαιτείται θωράκιση έναντι αυτών των λογισμικών. «Η παρούσα βουλή με νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρουμε και θα είναι εμπροσθοβαρής έχουμε διάθεση με πολύ σκληρές ρυθμίσεις ακόμα και σε απαγόρευση εμπορίας τέτοιων λογισμικών. Θέλουμε να φύγει η γάγγραινα αυτή», σημείωσε με νόημα.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατάντησε την ΕΥΠ μαγαζάκι του επιτελικού παρακράτους για να «παρακολουθείτε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους». «Μας φέρνετε κύρωση της ΠΝΠ, ένα κουρελόχαρτο σε σχέση με αυτά που έγιναν στη χώρα», τόνισε και επισήμανε ότι η εν λόγω ΠΝΠ έρχεται για επικοινωνιακούς λόγους και για να κρυφτούν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αθλιότητα, το άρρωστο καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα».

«Εργαλειοποιεί λέει τις υποκλοπές ο Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ. Πρώτη φορά στην πολιτική μου διαδρομή ο θύτης απευθύνεται στο θύμα και μιλά για εργαλειοποίηση ενώ θα έπρεπε στην καλύτερη περίπτωση να σιωπά» τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Χάρης Καστανίδης και τόνισε μάλιστα με νόημα πως «ελπίζω ότι αύριο δε θα χρειαστεί να αποδείξουμε ότι γνωρίζουμε περισσότερα από όσα ξέρει η κυβέρνηση», απάντησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το