Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει η «Αικατερίνη Κελέση» – Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Με την κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση, της δεύτερης προστατευόμενης μάρτυρος, συνεχίζει τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας φθάνουν σε λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ.
Η μάρτυρας θα ζητήσει να καταθέσει με τον τρόπο που κατέθεσε και ο Μάξιμος Σαράφης χθες, δηλαδή, μόνο με ηχητική μετάδοση της φωνής της και μάλιστα με αλλοίωση. Η μάρτυρας θα οδηγηθεί στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και τα μέλη της προανακριτικής που θα την εξετάσουν στον 14ο. Την Κελέση θα δει μόνο ο αστυνομικός που την συνοδεύει και ο προϊστάμενος του τμήματος προστατευόμενων μαρτύρων…

Σε πολιτικό επίπεδο, τα μέλη της πλειοψηφίας αποφάσισαν να αποστείλουν εκ νέου αίτημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και στον αντεισαγγελέα Ζάχαρη- ο οποίος έρευνα τυχόν ευθύνες των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς,- προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τα έγγραφα του FBI που αρνείται να δώσει η εισαγγελέας Ε.Τουλουπάκη, επικαλούμενη λόγους εμπιστευτικότητας, αλλά και προστασίας της ταυτότητας των μαρτύρων.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής…διαβάζουν με διαφορετικό μάτι την κατάθεση του Μαξίμου Σαράφη, με πήγες της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ να υποστηρίζουν ότι ο μάρτυρας χαμήλωσε τους τόνους από τις πρώτες του καταθέσεις τον Φεβρουάριο του 2018 και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι δεν πήρε λέξη πίσω από όσα είχε πει για το σκάνδαλο της Novartis.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το