Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Αγγελή κατά Δασούλα

Απέρριψε ο Άρειος Πάγος το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής κατά του αρχαιότερου στην επετηρίδα συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις ως απαράδεκτες. Ωστόσο, η έρευνα για την υπόθεση με τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή σχετικά με μεθοδεύσεις που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, όπως έγινε γνωστό, από την προηγούμενη εβδομάδα ανατέθηκε σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τους κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη .

Οι δυο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα αναλάβουν και τη διερεύνηση των μηνύσεων του Αντώνη Σαμάρα, του Ευάγγελος Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά στους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς. Οι δυό αντιεισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου απαλλάχθηκαν από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται, ότι η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε χρεώσει τις υποθέσεις ως ξεχωριστές δικογραφίες στους αντιεισαγγελείς Δημήτρη Δασούλα και στην Βασιλική Θεοδώρου. Όμως, ο κ. Δασούλας εκτελεί χρέη Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί από την Κυβέρνηση ο διάδοχος της κ. Δημητρίου, ενώ η δεύτερη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίουαναλαμβάνει την επιθεώρηση. Έτσι, ο κ.Δασούλας ανέθεσε την υπόθεση στους κυρίους Ζαχαρή και Σοφουλάκη.
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το