Ελλάδα

Υπόθεση Φλώρου: «Στο σκαµνί» το κύκλωµα αποφυλακίσεων

Διώξεις κακουργηµατικού χαρακτήρα ασκήθηκαν σε βάρος 17 προσώπων για την υπόθεση των πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών, που ήρθε στην επιφάνεια µετά την ολιγοήµερη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου
Πλέον η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Εγκληµάτων ∆ιαφθοράς, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία τα εµπλεκόµενα πρόσωπα. Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν 17 πρόσωπα, ανάµεσά τους ο Αρης Φλώρος, ακόµη ένας ισοβίτης κρατούµενος και 15 γιατροί και υπάλληλοι ΚΕΠΑ.
Υπενθυµίζεται ότι ο ισοβίτης είχε αρνηθεί την παροχή εξηγήσεων όταν κλήθηκε από τους εισαγγελείς, επικαλούµενος, µεταξύ άλλων, ότι οι καταγραφές της ΕΥΠ είναι παράνοµο υλικό.

«Αν ληφθεί υπόψη από τις δικαστικές Αρχές παράνοµο αποδεικτικό µέσο, η όλη ποινική διαδικασία πάσχει από απόλυτη ακυρότητα, αφού θίγεται το δικαίωµα του υπόπτου σε µια δίκαιη δίκη» είχε υποστηρίξει η συνήγορός του.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εγκληµάτων ∆ιαφθοράς περιλαµβάνει 11 αδικήµατα και είναι αυτά µε τα οποία θα έρθουν αντιµέτωποι κατά περίπτωση οι 17 εµπλεκόµενοι. Πρόκειται για τα αδικήµατα της εγκληµατικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας κατ’ επάγγελµα µε όφελος µεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, της δωροληψίας υπαλλήλου, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία και σε ψευδή βεβαίωση, της χρήσης πλαστού εγγράφου, της έκδοσης και χρήσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και της ηθικής αυτουργίας στην έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το