Ελλάδα

Υπόθεση Μπεν: Αξιωματικοί τα έπιναν επί 8 ώρες

ben

Στην Κω για νέες έρευνες βρίσκονται αξιωματούχοι της αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας, για τον εντοπισμό και τη συλλογή νέων πληροφοριών σχετικά με την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η «Sun» οι ντετέκτιβ φαίνεται πως ήθελαν να χαλαρώσουν λίγο παραπάνω, στο νησί, πίνοντας επί 8 ώρες.

Μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ανώτερος αξιωματικός διετάχθη να επιστρέψει στην πατρίδα, ενώ η αστυνομία του South Yorkshire ανακοίνωσε πως θα γίνει έρευνα μετά από καταγγελίες πως οι αστυνομικοί στην Κω έπιναν από τις 5 το απόγευμα την Τρίτη μέχρι τη μία τα ξημερώματα.

Μια νέα έρευνα για να ρίξει φως στο τι συνέβη στον Μπεν ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και 10 άτομα της αστυνομίας έχουν έρθει στην Κω για να προσπαθήσουν να αποκαλύψουν νέες πληροφορίες.

Ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε το 1991 κατά την διάρκεια των διακοπών με τους γονείς και τους παππούδες του και τώρα, αν ζει, θα πρέπει να είναι 26 ετών.

Αλλά η Sun ανέφερε πως η αστυνομία που εμπλέκεται στις έρευνες πέρασαν το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης πίνοντας μπίρες και κρασί. Οι τελευταίοι μάλιστα αξιωματούχοι, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν στη μία τα ξημερώματα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και φωτογραφίες τους.

Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία του South Yorkshire πήρε επιπλέον 450.000 λίρες για τις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπεν.

Ο Ντετέκτιβ Ματ Φένγουικ, ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο νησί, δήλωσε πως τα ποτά δεν πληρώθηκαν με δημόσια χρήματα και επέμεινε ότι η ομάδα «εργάζεται πολύ σκληρά» και «απεγνωσμένα» για τον εντοπισμό του Μπεν.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας δήλωσε πως η ομάδα διερευνά την εξαφάνιση του Μπεν εδώ και πολλά χρόνια. «Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι σε αυτή την έρευνα που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Η ομάδα πρέπει τώρα να συνεχίσει το σημαντικό έργο της» δήλωσε. «Μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με τη συμπεριφορά ορισμένων εκ των εμπλεκομένων, ο ανώτερος αξιωματικός έχει διαταχθεί να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παρέχει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. Θα ακολουθήσει εσωτερική έρευνα».

Οι αξιωματικοί θα μείνουν στο νησί για δύο εβδομάδες και έχουν απευθύνει έκκληση στους ντόπιους, ρωτώντας τους: «Θα μπορούσατε να είστε ο Μπεν;». Μάλιστα, έχουν πάρει δείγματα DNA του Μπεν μαζί τους για να εξετάσουν όποιον πιστεύει ότι θα μπορούσε να ήταν το χαμένο παιδί.

Η βασική γραμμή της έρευνας είναι μία κλήση που έλαβε η φιλανθρωπική οργάνωση Missing People το 1993. Ο καλώ δήλωσε πως ο Μπεν ζει στην Ελλάδα με το όνομα «Ανδρέας» και πως τον φροντίζει ένας άνδρας που ονομάζεται «Νίκος».

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, μιλώντας στο Sky News την Τρίτη, δήλωσε πως η οικογένεια έλαβε μεγάλη υποστήριξη από το κοινό και πως όλοι «θέλουν να μάθους απαντήσεις».
Πηγή: Sky News

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το