Τοπικά

Υποστήριξη από το κράτος, την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου ζητούν οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό

Με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα όλων των καλλιτεχνικών σωματείων με αίτημα τη λήψη αναγκαίων μέτρων για το χώρο του Πολιτισμού, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, εργαζόμενοι του πολιτισμού στο Δήμο Βόλου, ένωσαν χθες τις φωνές τους με χιλιάδες συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού που ζουν στο Βόλο, όλοι εμείς, καλλιτέχνες και τεχνικοί, έχουμε δεχτεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα λόγω της επιδημίας του covid 19, καθώς οι χώροι που φιλοξενούν πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν κλείσει από αρχές Μαρτίου 2020 και σύμφωνα με τις δηλώσεις των ειδικών της υγείας θα είναι οι τελευταίοι που θα ανοίξουν, ίσως και στις αρχές του 2021. Επειδή οι τέχνες είναι δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας, διαμορφώνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο, ζητάμε καθολική υποστήριξη από το κράτος, την Περιφέρεια και τον Δήμο και ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης στον κλάδο μας, πράγμα που δεν έγινε ούτε χθες από την Υπουργό Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, απαιτούν μέτρα ενίσχυσης για όσο καιρό πλήττεται ο χώρος της τέχνης. Ζητούν να δημιουργηθούν νέες συνθήκες στο χώρο της τέχνης, που εργασιακά καταπατήθηκε τη δεκαετία της κρίσης και σε πολλές -αήθεις- περιπτώσεις λάβωσε την αξιοπρέπειά τους. Απαιτούν συνθήκες εργασίας με αξιοπρέπεια. “Γινόμαστε κι εμείς ένας κρίκος στην αλυσίδα του αγώνα”, όπως είπαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το