Τοπικά

Υποσμηναγός, λάτρης της ιστορίας, διάβασε τον όρκο της αποφοίτησης από το τμήμα ΙΑΚΑ

Κατάφερε να τελειώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας σε τέσσερα χρόνια, ενώ παράλληλα υπηρετεί στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Πρόκειται για τον 44χρονο Αθανάσιο Λαμπρόπουλο που υπηρετεί ως υποσμηναγός στην Πολεμική Αεροπορία και χθες διάβασε τον όρκο στο τμήμα του, με βαθμό πτυχίου 8,84.

Ο κ. Λαμπρόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών. Ωστόσο, θέλησε να σπουδάσει στο αντικείμενο που αγαπούσε και με τη στήριξη της οικογένειάς του, πήρε το πτυχίο του.
«Από μικρός μου άρεσε πολύ η ιστορία αλλά δεν μου άρεσε η παπαγαλία στην ιστορία της Γ’ Λυκείου. Για αυτό κατευθύνθηκα στις θετικές επιστήμες. Στην πορεία όμως, και αφού μπορούσα μέσω του πρώτου πτυχίου να δώσω κατατακτήριες και να ασχοληθώ με την ιστορία, το έκανα πράξη. Πέρασα στη σχολή και μου άρεσε πολύ, καθώς το Τμήμα έχει πολύ καλά και πρωτότυπα μαθήματα» ανέφερε ο ίδιος.

Σημείωσε πως αρχικά νόμιζε ότι η προσπάθεια του θα ήταν δύσκολη. «Τελικά όταν κάτι σου αρέσει πολύ, δεν το βαριέσαι και το αγαπάς, είναι εύκολο» ανέφερε και πρόσθεσε πως στερήθηκε τις εξόδους, ειδικά στην περίοδο των εξετάσεων.
«Δεν στερήθηκα κάτι εγώ, η οικογένειά μου όμως με στερήθηκε. Βέβαια αυτό αφορούσε μια περίοδο δύο ή τριών εβδομάδων. Η γυναίκα μου έκανε πολύ μεγάλη υπομονή για να τελειώσω τη σχολή. Λόγω ηλικίας ήμουν γνώστης κάποιων πραγμάτων καθώς όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμουν με την ιστορία. Ξεκίνησα από ένα επίπεδο λίγο πιο πάνω από τους άλλους».

Ο Αθ. Λαμπρόπουλος προτιμούσε να παρακολουθεί απογευματινά μαθήματα και όταν είχε πρωινά μαθήματα έπαιρνε άδεια από την εργασία του για να τα παρακολουθήσει. Ο ίδιος δήλωσε πως στους στόχους του υπάρχει το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού, αλλά και η ενασχόλησή του με άρθρα ή εργασίες για την ιστορία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το