Τοπικά

Υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ο Χαράλαμπος Πάσχος

Tην απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου γνωστοποίησε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Χαραλάμπος Πάσχος. Σε ανακοίνωσή του o κ. Πάσχος αναφέρεται στην πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στη σημερινή δημοτική αρχή επισημαίνοντας πως καμία μελέτη της δεν έτυχε χρηματοδότησης.
Η δήλωση του κ. Πάσχου:

«Με μεγάλη αίσθηση ευθύνης και απόλυτη γνώση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος μας, έλαβα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας, ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ρ.Φεραίου. Εκλέγομαι αδιαλείπτως στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 1994 όταν και εκλέχτηκα πρώτη φορά με τον αείμνηστο Κων/νο Κανάρη ,στον τότε Δήμο Βελεστίνου. Όλα αυτά τα χρόνια έχω θητεύσει σχεδόν σε όλες τις θέσεις ευθύνης , όπως Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού, Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και αργότερα της Οικονομικής Επιτροπής και τέλος Αντιδήμαρχος Καθαριότητος επί δημαρχίας της Ελένης Λαΐτσου . Επίσης θήτευσα και τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση με τον αξιοπρεπέστατο, πρώην δήμαρχο, κο Γαρύφαλλο Γεροβασίλη. Όλα αυτά τα χρόνια θέλω να πιστεύω πως απέκτησα τεράστια γνώση και εμπειρία γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού κάτι που είναι απαραίτητο στις απαιτήσεις για διοίκηση ενός σύγχρονου Δήμου. Η ενασχόλησή μου με τα δημοτικά δρώμενα ήταν πάντα ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ, με γνώμονα μόνο την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία , έχοντας ως κύριο μέλημα , στο μέτρο που μου αναλογούσε, την ανάπτυξη του τόπου μας και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους συνδημότες μας. Από τον Σεπτέμβριο του 2014, με την αποχώρηση της άξιας δημάρχου κας Ελένης Λαΐτσου από την ενεργό δράση, η δεκατετραμελής ομάδα μειοψηφίας του δήμου Ρ.Φεραίου , με τίμησε εκλέγοντάς με, δια βοής, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου μας. Από τότε και μέχρι σήμερα, προσπάθησα να σταθώ στο θεσμικό καθήκον που μου είχε ανατεθεί, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα κρίνοντας αυστηρά μεν αλλά δίκαια τα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά και βάζοντας ‘’πλάτη’’ όπου χρειαζόταν να προστατευτούν τα συμφέροντα των δημοτών μας. Σ’ αυτήν την προσπάθεια μπορεί να δυσαρέστησα και μερικούς αλλά να γνωρίζουν ότι δεν είχα κάτι προσωπικό ποτέ και με κανέναν και σίγουρα δεν υπήρχε πρόθεση από μέρους μου. Γι αυτό και πετύχαμε σαν ομάδα να μείνουμε αρραγείς και δεμένοι μέχρι και σήμερα, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή που απώλεσε τέσσερις από τους δεκαέξι δημ. συμβούλους της , παρόλο που ήταν σε πλεονεκτική θέση, λόγω εξουσίας. Και είναι γνωστό τοις πάσι ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η μοναδική που έχει απωλέσει την ‘’δεδηλωμένη’’ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία κι αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του σημερινού δημάρχου που ‘’κατάφερε’’ να διώξει από δίπλα του ανθρώπους προσπάθησαν να προσφέρουν έργο, κατά κοινή ομολογία.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, ο τόπος μας τα τελευταία τέσσεραμιση χρόνια , έχει περιέλθει σ’ένα τέλμα με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα χωριά μας ερημώνουν σιγά-σιγά, οι νέοι μας εγκαταλείπουν τον τόπο τους και οι πολίτες παρακολουθούν μια δημοτική αρχή, άβουλη κι ανήμπορη να διαχειρισθεί ακόμη και την καθημερινότητα. Για αναπτυξιακό έργο ούτε λόγος. ‘Εχουμε ένα Δήμο με συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά, τον σχολικό τουρισμό αλλά και την επισκεψιμότητα γενικότερα λόγω της ιστορικής μας κληρονομιάς {Ρήγας Βελεστινλής, Αρχαιολογικά ευρήματα} , της φυσικής μας θέσης { λίμνη Κάρλα, παραλίες Κεραμιδίου και Βενέτου} . Είχαμε το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων αλλά δυστυχώς τα ευρήματά του σαπίζουν στιβαγμένα στο παλιό ιατρείο του Βελεστίνου. Χαρακτηριστικότερο όλων αυτών, είναι η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής να εκμεταλλευτεί το κτίριο-κόσμημα που εδώ και τέσσερα χρόνια παρέλαβε από την δημοτική αρχή της κας Λαΐτσου και που προορίζονταν για Μουσείο του ΡΉΓΑ . Ένα έργο που θα έπρεπε να έχει αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα του δήμου μας εδώ και χρόνια.
Είναι γεγονός πως καμία μελέτη της σημερινής δημοτικής αρχής δεν έτυχε χρηματοδότησης κι αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα του υπουργείου εσωτερικών όπως το ‘’Φιλόδημος΄΄, που περιλαμβάνουν οριζόντιες δράσεις για όλους τους δήμους, η σημερινή δημοτική αρχή θα κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ χαμηλότερης απορρόφησης κονδυλίων!
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες , αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχισθεί. Ήδη έχουν χαθεί σχεδόν πέντε πολύτιμα χρόνια . Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχισθεί το πισωγύρισμα. Δεν πρέπει να παρακολουθούμε αδρανείς την υποτονική πολιτιστική δραστηριότητα στα χωριά μας, δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια στις καθημερινές εικόνες παραμέλησης των γειτονιών μας , δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον καθημερινό ευτελισμό της προσφοράς εργασίας στους νέους μας, μέσω των διμήνων ή των πέντε ημερομισθίων μηνιαίως.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες ,από σήμερα αρχίζει μια συνεχής προσπάθεια που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μάη. Σ’ αυτή την προσπάθεια , σας ζητώ να συμμετέχετε με την στήριξή σας, κάτι που θα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου. Γιατί, αξίζουμε ένα καλύτερο Δήμο!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το