Τοπικά

Υποψήφιοι του συνδυασμού «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΟΛΒ

Την γενική εικόνα και τις προοπτικές του λιμανιού του Βόλου εξέθεσαν την Τετάρτη 15 Μαΐου, σε κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Γ. Τοζίδης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Π. Σκάγιαννης .
Στην συνάντηση τονίστηκε ότι ο ΟΛΒ παραμένει ως έχει και υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία αξιοποίησης, με διαγωνισμό, προκειμένου να παραχωρηθούν ορισμένες λειτουργίες του. Παράλληλα, έχει ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η μελέτη «συνδυασμένων μεταφορών», για την σκοπιμότητα δημιουργίας επέκτασης του εμπορικού λιμανιού σε άλλη θέση, και η καθαρή επιβατική χρήση του λιμανιού του Βόλου, καθώς υπάρχει διεθνώς η τάση εξειδίκευσης των λιμανιών. Το κριτήριο για την μεταφορά του εμπορικού λιμανιού θα είναι για επιχειρηματικούς λόγους . «Η μελέτη του Παν/μιου θα είναι μια μελέτη που θα διερευνήσει με πραγματικά δεδομένα τι μπορεί να γίνει», τόνισε ο κ. Τοζίδης, συμπληρώνοντας πως η παρέμβαση δεν αφορά μόνο την Μαγνησία αλλά όλη την Θεσσαλία.

‘Οσον αφορά την σχέση ΟΛΒ και Περιφέρειας Θεσσαλίας, αυτή εντάσσεται στην χρηματοδοτική δραστηριότητα, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό έχει χρηματοδοτηθεί το σύστημα ασφαλείας ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η αγορά ενός αυτοκινούμενου γερανού, θέμα για το οποίο υπάρχει πρόβλημα με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας.
Στα σχέδια του ΟΛΒ εντάσσονται επίσης οι δυο μαρίνες που θα δημιουργηθούν, μια για τον Βόλο και μια για την διαχείμαση σκαφών στην Ν. Αγχίαλο και επίσης δυο μελέτες για την αποκατάσταση βάθους του λιμανιού και αποκατάσταση δαπέδων στον δεύτερο προβλήτα, όπως και η δημιουργία ενός σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων. Σκοπός των υπευθύνων είναι , σε συνεργασία με το Παν/μιο Θεσσαλίας, να γίνει το λιμάνι του Βόλου ανταγωνιστικό.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι τον Ιούνιο, στις εκδηλώσεις Ναυτικής Εβδομάδας, που θα είναι αφιερωμένες στην Αλεξάνδρεια, θα γίνει πρόταση για ένα μνημόνιο συνεργασίας των δυο πόλεων, στο πλαίσιο των εξωστρεφών δραστηριοτήτων του ΟΛΒ.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Σ. Ζάγαρη, Γ. Ζώγας, Λ. Κατσαλής, Γ. Κλείτσας, Χ. Τσαγανού, Β. Τζινόπουλος, Κ. Τσερκέζη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το