Τοπικά

Υποψήφιο και φέτος το Δίκτυο «Περραιβία» για τα βραβεία BRAVO 2019

Ο κοινωνικός διάλογος του θεσμού BRAVO 2019 με την online ανάδειξη των πρωτοβουλιών & προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης που υποστηρίζουν τη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο, έχει ξεκινήσει (Πληροφορίες: https://www.sustainablegreece2020.com/gr/sustainable-greece-initiative/h-prwtoboylia.123.html).
Στόχος της δράσης αυτής είναι η επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας από ΦΟΡΕΙΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΥΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ αναφορικά με την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας & της Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Ο Θεσμός Bravo είναι μια πρωτοβουλία του QualityNet Foundation, του Δικτύου Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών (www.qualitynet.gr).

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, που στοχεύει να συμβάλει στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στη χώρα μας, που να εξασφαλίζει μια Βιώσιμη Οικονομία –Κοινωνία, κατέθεσε υποψηφιότητα στον διαγωνισμό αυτό με μια από τις καλές του πρακτικές που είναι οι:
«Πρωτοβουλίες για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Στις πρωτοβουλίες αυτές ανήκουν η διοργάνωση και η θεσμοθέτηση για την Ελλάδα των -πρώτων στην ιστορία της χώρας- Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,σε συνεργασία με Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια (Παν/μιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), που έχουν ως σκοπό τη μελέτη, την έρευνα, την καταγραφή, την ψηφιοποίηση, τη διάσωση και την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, διοργανώνοντας, ήδη, τα τρία (3) πρώτα Συνέδρια στην Ελλάδα το 2015, το 2017 και το 2019, με τη συμμετοχή, σε κάθε Συνέδριο, 500 Συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο.
Επίσης, διοργανώνονται σεμινάρια, εργαστήρια, στρογγυλές τράπεζες, ημερίδες ,συνεντεύξεις τύπου κ.α. που προωθούν την Ψηφιοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει προτείνει τη δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για τον Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό.
Στα Βραβεία Bravo αναδεικνύονται οι πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του ΑΥΡΙΟ και για τον λόγο αυτό το Δίκτυο «Περραιβία» καλεί όλους να ενημερωθούν και να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες του, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Η γνώμη σας μετράει!
Ψηφίστε στο:
https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-organization/diktyo-perraibia-perrevia-network.460.html .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το