Τοπικά

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών ζητούν «πυξίδα» επαγγελματικού προσανατολισμού «Θ»

thumbnail_Σ14 Φ1
O υποψήφιος Δημήτρης Καμμένος

Από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥΠ), τα φροντιστήρια, αλλά και τα Λύκεια οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων προσπαθούν να ενημερωθούν για Σχολές, να βοηθηθούν στη διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού και γενικότερα να λάβουν μια δεύτερη γνώμη.
Η απουσία του μαθήματος του επαγγελματικού προσανατολισμού από το Λύκειο, στα χρόνια δηλαδή που ο μαθητής λαμβάνει τις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον, είναι κάτι που επισημαίνεται με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο από τους υποψήφιους του Βόλου, οι οποίοι τονίζουν πως ένα από τα πρώτα μελήματα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η ένταξη του επαγγελματικού προσανατολισμού στο Λύκειο ώστε να έχουν μια πυξίδα στην επιλογή των σχολών τους.
Στο ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας συναντήσαμε τον φετινό τελειόφοιτο από το 8ο ΓΕΛ Βόλου Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος ενδιαφέρεται να εισαχθεί στα ΤΕΦΑΑ, αλλά και σε σχολή ΤΕΙ μηχανολόγων μηχανικών.
«Πιστεύω πως κάθε πτυχίο είναι πολύτιμο στη ζωή μας και σου ανοίγει νέες προοπτικές, ενώ θα σε βοηθήσει στη μελλοντική σου εξέλιξη. Και ήρθα στο ΚΕΣΥΠ για να λάβω συμβουλές για το μηχανογραφικό, πώς μπορώ να το συμπληρώσω με τις σχολές που ενδιαφέρομαι. Και από την ενημέρωση που θα λάβω να προσδιορίσω τους στόχους μου» μας ανέφερε.
Πρόσθεσε δε πως δυστυχώς το Λύκειο ένα από τα πράγματα που θα έπρεπε να διαθέτει στα τρία χρόνια φοίτησης, θα ήταν και ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Εντούτοις επικεντρώνεται μόνο στις εξετάσεις και δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία σε άλλες ανάγκες των μαθητών. Γι’ αυτό και τα φροντιστήρια έχουν αναλάβει και τον ρόλο της ενημέρωσης των υποψηφίων για το μηχανογραφικό.
Τα Γενικά Λύκεια θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ώστε να παρέχουν βοήθεια σε μαθητές που θέλουν να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους, αλλά και να δίνουν κάποια δικαιολογητικά.
Εκτός από το ΚΕΣΥΠ ιδιαίτερη προσέλευση για τα μηχανογραφικά παρατηρείται αυτή την περίοδο και στα φροντιστήρια της πόλης, όπου ήδη ξεκίνησαν και τα μαθήματα προετοιμασίας των υποψηφίων για τις πανελλαδικές του χρόνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το