Κατηγορίες: Τοπικά

«Υπονομεύτηκε η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», υποστηρίζει η δημοτική αρχή Βόλου

Σε κομματικές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και προσωπικές εμπάθειες, αποδίδει η δημοτική αρχή Βόλου τον αποκλεισμό της πόλης από την επόμενη φάση επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Επικρατέστερες πόλεις αναδείχθηκαν η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος. Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή καταγγέλλει υπονόμευση της προσπάθειας διεκδίκησης του τίτλου, από δυνάμεις οι οποίες επέτρεψαν την πρόκληση δυσμενών εντυπώσεων για το Βόλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η πόλη του Βόλου έδωσε με ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια, αντάξια του παρελθόντος, του παρόντος και, κυρίως, του μέλλοντός της, ένα δύσκολο και άνισο αγώνα, μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, για την ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιδιωκόμενο, πλην όμως αυτό δεν είναι ικανό να στερήσει, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας σε όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που με ελάχιστα μέσα, έδωσαν ένα εξαιρετικό αγώνα με άλλες δέκα τρεις πόλεις, αποσπώντας τα εγκωμιαστικά σχόλια των μελών της επιτροπής και των άλλων συμμετεχόντων.
Η Δημοτική μας Αρχή, έχουσα πλήρη συνείδηση της δεινής κατάστασης που βιώνουν οι συμπολίτες μας, απέφυγε υπέρογκες δαπάνες και σπατάλες, με αμφίβολη μάλιστα την ανταποδοτικότητά τους.
Ετσι προχωρήσαμε στην προετοιμασία και τη σύνταξη ενός φακέλου, αξιοποιώντας στο έπακρο τις γνώσεις, τον επαγγελματισμό και την ανιδιοτελή αγάπη για την πόλη και τον πολιτισμό των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και στηριζόμενοι στο μοναδικό, ίσως , παγκοσμίως, σε ποιότητα και αριθμό συμμετεχόντων, εθελοντικό κίνημα που κρατούν άσβεστο και ζωντανό οι χιλιάδες των συμπολιτών μας.
Με το χαμηλότερο, λοιπόν, προϋπολογισμό, υποπολλαπλάσιο από αυτούς των υπολοίπων πόλεων που έλαβαν μέρος, αλλά με κινητοποίηση όλων των υγιών κοινωνικών δυνάμεων της πόλης μας δώσαμε τη δύσκολη αυτή μάχη.
Δυστυχώς, για μια ακόμη, φορά οι κομματικές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες, οι ιδεοληψίες, αλλά και οι προσωπικές εμπάθειες και οι ιδιοτελείς στοχεύσεις ορισμένων, μας στέρησαν όχι μόνο πολύτιμες δυνάμεις, αλλά υπονόμευσαν σε κρίσιμες στιγμές την μεγάλη προσπάθεια, αφού επέτρεψαν την πρόκληση δυσμενών εντυπώσεων και μάλιστα με την ανάδειξη είτε διαστρεβλωμένων, είτε ακόμη και ανύπαρκτων θεμάτων!
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δηλώνουμε υπερήφανοι για το αγώνα που δώσαμε και συγχαίρουμε θερμότατα όλους όσοι μετείχαν σε αυτόν αποδεικνύοντας έμπρακτα όχι μόνο την υψηλή ποιότητα και τις δυνατότητες τους, αλλά και την γνήσια ανιδιοτελή αγάπη τους για το Βόλο μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλός αρχιμαφιόζος συνελήφθη σε ρομαντικό δείπνο

Αφεντικό της ιταλικής μαφίας που δραπέτευσε από φυλακή στο Nuoro της Σαρδηνίας τον Φεβρουάριο του…

2 Φεβρουαρίου 2024

Η νύφη ήταν η χαμένη της κόρη – Η συγκλονιστική επανένωση σε γάμο στην Κίνα

Μια απίστευτη τροπή είχε επιφυλάξει η μοίρα για μια γυναίκα στην Κίνα την ημέρα που…

2 Φεβρουαρίου 2024

Δεν του άρεσε το κούρεμα και για αντίποινα κούρεψε τον κομμωτή

Φανερά εκνευρισμένος από το νέο του κούρεμα ένας άντρας πήρε άμεσα εκδίκηση από τον κομμωτή,…

2 Φεβρουαρίου 2024

Βαγγέλης Μεϊμαράκης από Βόλο:”Στόχος για την Ευρώπη, η αυτάρκεια και η αυτονομία σε τρόφιμα κι ενέργεια”-photos

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Ξενία, πραγματοποιήθηκε σήμερα βράδυ η κοπή πίτας της ΔΕΕΠ ΝΔ…

2 Φεβρουαρίου 2024

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας»

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης…

2 Φεβρουαρίου 2024

Απόστρατος αστυνομικός με… 3,5 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση ενός απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την Ελληνική Αστυνομία.…

2 Φεβρουαρίου 2024