Αθλητισμός

Υπομονή κάνουν στον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι να επιστρέψει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Κυριακή 29 Μαρτίου. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε τα δεδομένα. Οι αθλητικές δραστηριότητες σταμάτησαν και έτσι κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις διοργανώσεις που δεν έχουν τελειώσει. Στον Ολυμπιακό Βόλου κάνουν υπομονή μέχρι να επιστρέψει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο.
Στον Ολυμπιακό ενστερνίζονται απόλυτα το σύνθημα «μένουμε σπίτι». Όλοι στηρίζουν την πανεθνική προσπάθεια για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού και γι’ αυτό έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, ενώ οι προπονήσεις έχουν σταματήσει. Φυσικά οι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται μόνοι, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν πάρει από την τεχνική ηγεσία.

Σχετική δήλωση έκανε προ ημερών στη «Θ» ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Ηλίας Σολάκης, που και αυτός βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Φλώρινα: «Ζούμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς έχει παραλύσει κάθε αθλητική και όχι μόνο, δραστηριότητα. Προέχει, ωστόσο, η υγεία και πως θα συμβάλουμε όλοι και ο καθένας από την πλευρά του, να ξεπεράσουμε την κρίση και να επιστέψουμε στην καθημερινότητά μας. Από τις 8 Μαρτίου που δώσαμε το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, η ομάδα παραμένει σε αδράνεια. Έχει δοθεί στους ποδοσφαιριστές ένα πρόγραμμα προετοιμασίας στο σπίτι, προκειμένου να διατηρηθεί ο καθένας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.

Σε επικοινωνία που είχα με ορισμένους ποδοσφαιριστές, μου είπαν ότι γυμνάζονται όσο μπορούν. Όσον αφορά τις ισομετρικές ασκήσεις, τους κοιλιακούς και κάποιες άλλες ασκήσεις, μπορούν οι παίκτες να τις κάνουν στο σπίτι. Πιστεύω, ότι όλοι έχουν χρόνο να ασχοληθούν με κάτι παραπάνω, τρέχοντας για μισή ώρα την ημέρα σε κάποιο χώρο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό τους θα πρέπει να κρατηθούν σε μία καλή κατάσταση».

Στον Ολυμπιακό κάνουν υπομονή μέχρι να επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή όλων και φυσικά και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, οι διοικούντες έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την οικονομική στήριξη των ποδοσφαιριστών, αλλά και όλων όσοι έχουν έμμισθη σχέση με την εταιρεία, σε μία εποχή όπου δεν υπάρχουν έσοδα.
Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ανώνυμος εταιρεία που έκανε την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Εργάνη», ώστε παίκτες, προπονητές, φροντιστές και οι υπάλληλοι των γραφείων να τεθούν σε καθεστώς οικονομικής προστασίας και να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ το οποίο δίνει το κράτος για την ενίσχυση των εργαζομένων που δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους λόγω του κορωνοϊού.
Τέλος, στον Ολυμπιακό περιμένουν και τις εξελίξεις σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Οι φωνές για τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ πληθαίνουν, αφού η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 δεν προσέφερε τίποτα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκτός από περισσότερα προβλήματα. Ήταν ένα πρωτάθλημα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με δύο ομάδες (Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα) που εξαρχής βρέθηκαν σε κατάσταση διάλυσης.

Η προτεινόμενη λύση μίας κατηγορίας σε δύο ομίλους, πέραν του ότι θα φέρει στην Β’ Εθνική ιστορικές ομάδες με πολύ κόσμο, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, θα συμφέρει τις ΠΑΕ και οικονομικά μια και θα μειωθούν κατά πολύ τα έξοδα για τις μετακινήσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία εποχή που θα είναι δύσκολη για όλες της ΠΑΕ με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα να είναι κατά πολύ μειωμένα για τις ομάδες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το