Αθλητισμός

Υπομονή κάνουν στη Νίκη μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της κατηγορίας

Υπομονή κάνουν στη Νίκη έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα της κατηγορίας στην οποία θα παίξει η ομάδα τη νέα σεζόν. Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο ελπίζουν ότι τελικά θα βρεθεί τρόπος συμμετοχής στη Φούτμπολ Λιγκ, διότι με την ψήφιση της αναδιάρθρωσης η νέα Γ’ Εθνική υποβαθμίζεται σε τέταρτη τη τάξει κατηγορία.
Η αποτυχία στα μπαράζ με τον Θεσπρωτό και η ψήφιση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών φέρνει τη Νίκη σε δύσκολη θέση. Αν οι «κυανόλευκοι» ξεπερνούσαν το εμπόδιο της ομάδας της Ηγουμενίτσας θα ήταν και πάλι αδικημένοι, αφού επί της ουσίας θα παρέμεναν στο τρίτο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως τουλάχιστον θα έμπαιναν ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη και θα γίνονταν και πάλι ΠΑΕ.

Τώρα κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας από την ΕΠΟ να πάρει κάποια απόφαση αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2, ώστε να προκύψουν κενά στη Φούτμπολ Λιγκ και να μπορέσει η Νίκη να καλύψει ένα από αυτά. Σε διαφορετική περίπτωση θα παίξει ξανά στη Γ’ Εθνική, που πλέον μετατρέπεται σε τέταρτη κατηγορία, κάτι που μόνο ως καταστροφικό μπορεί να χαρακτηριστεί για τη Νίκη.
Από τη στιγμή που στην τροπολογία της αναδιάρθρωσης, που πέρασε από την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν αναφέρεται αριθμός ομάδων για κάθε κατηγορίας, αυτό αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι η «Θ» είχε φιλοξενήσει στο φύλλο της 14ης Μαΐου δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεΐκόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει επέλθει συμβιβαστική λύση. Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: Καταφέραμε να βρούμε μία συμβιβαστική λύση που θεωρώ ότι δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στις ομάδες μας. Ως γνωστόν, στην τροπολογία δεν αναφέρεται ο αριθμός των ομάδων που θα μετέχουν σε κάθε κατηγορία. Αυτό αφήνεται στην ευχέρεια της ΕΠΟ. Πετύχαμε, λοιπόν, να δεχθεί ο κ. Βασιλειάδης να έχει 14 ομάδες κάθε κατηγορία, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον κ. Γραμμένο να είναι απόλυτα σύμφωνος.
Ο κ. Βασιλειάδης έβαλε νερό στο κρασί του μετά τις πιέσεις μας. Έτσι, θα ανέβουν και δύο πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, προφανώς μέσω αγώνων μπαράζ, ώστε η Σούπερ Λιγκ 2 να έχει 14 και όχι 12 ομάδες. Σε αυτά θα συμμετάσχει προφανώς και ο Ολυμπιακός. Όμως και η Νίκη θα έχει την δεύτερη ευκαιρία της, διότι θα προκύψουν δύο κενές θέσεις στη Φούτμπολ Λιγκ που θα πρέπει να καλυφθούν με τους χαμένους των μπαράζ. Απλά, εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να κάνουν το σχετικό αίτημα οι ίδιες οι Ενώσεις».
Από την πλευρά του και ο κ. Βασιλειάδης είχε πετάξει το… μπαλάκι στην ΕΠΟ, τονίζοντας από το βήμα της Βουλής ότι ο αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας θα αποφασιστεί από την Ομοσπονδία και όχι την Πολιτεία.

Δύο αγώνες σήμερα στο πόλο
Δύο αγώνες δίνει σήμερα η Νίκη στο πόλο, για τον 2ο όμιλο των πλέι άουτ της Β’ Εθνικής. Στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό απέναντι στις ομάδες της συμπρωτεύουσας. Στις 10 το πρωί θα αντιμετωπίσουν το Οξυγόνο και στις 6 το απόγευμα τη ΧΑΝΘ. Το γκρουπ συμπληρώνει η Ν.Ε. Λάρισας, ενώ από τις τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες υποβιβάζεται αυτή που θα τερματίσει τελευταία. Το σημερινό πρόγραμμα είναι το εξής: 10.00 Οξυγόνο-Νίκη, 11.00 Ν.Ε. Λάρισας-ΧΑΝΘ, 17.00 Ν.Ε. Λάρισας-Οξυγόνο, 18.00 ΧΑΝΘ-Νίκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το