Τοπικά

Υπόμνημα της “Συμμαχίας για τον Βόλο” σε εισαγγελείς και Αποκεντρωμένη

Από τη δημοτική παράταξη “Συμμαχία για τον Βόλο” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που αναφέρει:

“Την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμη και για το πρόσωπο του δημάρχου, ζητούν με υπόμνημά τους προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαπέτρο.
Το υπόμνημα εστάλη με αφορμή και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, κατά τη διάρκεια της οποίας απειλήθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου Βόλου δημοτικοί σύμβουλοι ότι “θα φάνε ξύλο μέχρι το τέλος της θητείας τους”, υβρίστηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της πόλης μας (η προϊσταμένη της εφορίας νεοτέρων μνημείων Ν. Μαγνησίας, με τις λέξεις : “τόφαλος” κλπ), υβρίστηκαν επίσης γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι με τις φράσεις “κορ – τσούλα” και με διάφορα σεξιστικά άλλα υπονοούμενα, του τύπου “θα έρθουν και ναύτες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο”.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δηλώνουν ότι πρώτιστο μέλημά τους είναι η τήρηση της νομιμότητας με κάθε μέσο και η προσπάθεια διατήρησης ήπιου κλίματος και πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου, χωρίς ύβρεις, προσωπικές προσβολές ή εντάσσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν σε βάρος τους οποιαδήποτε προσβολή, απειλή ή προπηλακισμό. «Η ανοχή μας θα είναι μηδενική και θα ζητείται ακόμη και στην παραμικρή παρεκτροπή η παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας και ιδίως της Αστυνομικής και της Δικαστικής εξουσίας», επισημαίνουν στο υπόμνημά τους τα μέλη της «Συμμαχίας για τον Βόλο».
Η παράταξη θέτει ζήτημα καθυστέρησης στην άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα να τροφοδοτείται η ασυδοσία της ανεξέλεγκτης δράσης και η αλαζονεία της ατιμωρησίας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ως σημαντική παράμετρο προστασίας την έγκαιρη ενεργοποίηση των διωκτικών αρχών, όπως επίσης την εφαρμογή των προβλέψεων για ταχεία εκδίκαση της όποιας υπόθεσης, προκειμένου δε περί ποινικής δικαιοσύνης, την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας. Μάλιστα, παραθέτουν το νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο, κατά την άποψή τους, είναι δυνατή η αυτόφωρη διαδικασία.
Το υπόμνημα απευθύνεται στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Μαγνησίας και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Tίτλοι τέλους για τον Αρχηγό της ΤΑ… που ήταν ο Αετός ανάμεσα στα Γεράκια

Σε μια λιτή αλλά άκρως συγκινητική τελετή τελέστηκε στο Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας η παράδοση…

23 Ιανουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: 59χρονη ίδρυσε εργαστήριο ελευθέρων σπουδών με έδρα οίκο ανοχής

Εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, το οποίο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ίδρυσε μία 59χρονη, η οποία εξαπατούσε…

23 Ιανουαρίου 2024

Αξίζει

  Ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πολιτικές που άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

23 Ιανουαρίου 2024

Ασθενής

  Ασθενής ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, που γύρισε από το Νταβός έχοντας προσβληθεί από τον…

23 Ιανουαρίου 2024

Ενισχύθηκε

    Ένα καλό δώρο έλαβαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολείου του νησιού…

23 Ιανουαρίου 2024

«Χτενίζουν» τον βάλτο για να βρουν όπλο και κινητό – Κρίσιμες οι καταθέσεις λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό στοιχείων που θα ρίξουν…

23 Ιανουαρίου 2024