Τοπικά

«Υποκριτική η στάση της δημοτικής αρχής για το RDF – Θράσος του Μπέου να κατηγορεί άλλους όταν ο ίδιος έχει κριθεί ένοχος»

Υποκριτική χαρακτηρίζει τη στάση της δημοτικής αρχής Βόλου στο θέμα της καύσης σκουπιδιών, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Αχ. Μπέο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Ξεκίνημα Βόλου. «Αν η Δημοτική Αρχή ήταν πραγματικά ενάντια στην καύση RDF-SRF από την ΑΓΕΤ τότε δεν θα έφτιαχνε εργοστάσιο στον ΧΥΤΑ Βόλου», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση και τονίζεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του Αχ. Μπέου και ο ίδιος αρνήθηκαν πεισματικά να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση για κατασκευή εργοστασίου SRF.
Σχολιάζοντας, εξάλλου, την επίθεση Μπέου στον δημοτικό σύμβουλο Ν. Κανελλή, το Ξεκίνημα υπογραμμίζει ότι «ο Α. Μπέος είναι αυτός που έχει καταδικαστεί για δωροδοκία, δωροληψία και για στημένους αγώνες! Δεν μπορεί να έχει το θράσος να βγαίνει κι από πάνω και να κατηγορεί άλλους για πράγματα τα οποία ο ίδιος κάνει και για τα οποία έχει κριθεί ένοχος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τη Δευτέρα 12 Μαρτίου πρέπει να εξαχθούν μια σειρά από συμπεράσματα.
Χωρίς τη μαζική κινητοποίηση του κόσμου η Δημοτική Αρχή δεν θα είχε πάρει θέση ενάντια στην καύση σκουπιδιών RDF-SRF στην ΑΓΕΤ
Πριν μόλις λίγες ημέρες ο Α. Μπέος έλεγε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση «είναι καλύτερο να θάβουμε στα σκουπίδια από το να τα καίμε;». Για μήνες η Δημοτική Αρχή αρνούνταν να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λοιδορούσε τους πολίτες που αντιδρούσαν και τους χαρακτήριζε μπαχαλάκηδες και τραμπούκους. Έσερνε στα δικαστήρια μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και φυσικά απουσίαζε από κάθε μαζική εκδήλωση ενάντια στην καύση.
Κάτω όμως από τη διογκούμενη κοινωνική κατακραυγή ενάντια στην καύση σκουπιδιών και μετά από επανειλημμένες μαζικές συγκεντρώσεις στο Δημαρχείο, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να υιοθετήσει ψήφισμα ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος με την κινητοποίησή του μπορεί να επιβάλλει τη θέληση του ακόμη και σε ψευτοτσαμπουκάδες «άρχοντες» τύπου Μπέου.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι αυτή η απόφαση δεν έχει πρακτική αξία γιατί 1ον η ΑΓΕΤ συνεχίζει να καίει σκουπίδια RDF-SRF με ευθύνη της κυβέρνησης που έδωσε την άδεια και 2ον ο Δήμος Βόλου συνεχίζει να σκοπεύει να φτιάξει εργοστάσιο που θα μετατρέπει τα σκουπίδια του Βόλου σε καύσιμο SRF.

Υποκριτική και όχι πραγματική αλλαγή θέσης από την Δημοτική Αρχή Μπέου
Αν η Δημοτική Αρχή ήταν πραγματικά ενάντια στην καύση RDF-SRF από την ΑΓΕΤ τότε δεν θα έφτιαχνε εργοστάσιο στον ΧΥΤΑ Βόλου το οποίο θα κατασκευάζει «στερεά καύσιμα (SRF) κατάλληλων χαρακτηριστικών ώστε να επιτυγχάνεται η χρήση σε βιομηχανίες παραγωγής τσιμέντου» (απόφαση προμελέτης 25/10/2017).
Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του Μπέου και ο ίδιος αρνήθηκαν πεισματικά να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση για κατασκευή εργοστασίου SRF!
Αποκαλύφθηκε δε ότι τον Νοέμβριο του 2017 η Δημοτική Αρχή προχώρησε εν κρυπτώ σε αναθεώρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΧΥΤΑ ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει τη λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου!
Έτσι αν το κίνημα δεν καταφέρει να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω την άδεια καύσης που έδωσε στην ΑΓΕΤ τίποτα δεν εμποδίζει τον Μπέο να πει ότι αφού η καύση προχωρά με ευθύνη της κυβέρνησης γιατί να μην πουλάει ο Δήμος στην ΑΓΕΤ καύσιμο SRF που τότε θα βαφτιστεί «εξαιρετικής ποιότητας», «ακίνδυνο» και άλλα τέτοια.

Πιστοί στο δρόμο του αυταρχισμού
Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Α. Μπέος, επιστρέφοντας στη θέση του Δημάρχου, παρά την πρόσφατη καταδίκη του, επιτέθηκε με τον γνωστό χυδαίο τρόπο σε πολίτες και σε δημοτικούς συμβούλους.
Ανάμεσά τους επίθεση δέχθηκε και ο Νίκος Κανελλής, δημοτικός σύμβουλος του «Ξεκινήματος», τον οποίο ο Α. Μπέος αποκάλεσε «κουκουλοφόρο» και «λαμόγιο» αφήνοντας υπονοούμενα μάλιστα ότι δήθεν χρηματίζεται από την ΑΓΕΤ!
Ως εδώ! Ο Α. Μπέος είναι αυτός που έχει καταδικαστεί για δωροδοκία, δωροληψία και για στημένους αγώνες! Δεν μπορεί να έχει το θράσος να βγαίνει κι από πάνω και να κατηγορεί άλλους για πράγματα τα οποία ο ίδιος κάνει και για τα οποία έχει κριθεί ένοχος. Κι αν δεν υπήρχε το απαράδεκτο καθεστώς η δωροδοκία και τα στημένα παιγνίδια να θεωρούνται πλημμέλημα(!!) και η ποινή φυλάκισης να εξαγοράζεται και μάλιστα προς μόνο 5 € την ημέρα(!!!) ο κύριος αυτός θα ήταν, φυλακή! Αυτό θα συνέβαινε αν ήμασταν σε μια άλλη ευνομούμενη χώρα! Αντί γι’ αυτό έχει το θράσος να κουνάει και το δάκτυλό του.
Ο Νίκος Κανελλής είναι γνωστός στην πόλη μας για την πολυετή συμμετοχή τους στους αγώνες και τα κινήματα, ένας άνθρωπος που δεν έχει σχέση ούτε με τη νύχτα ούτε με τη βρωμιά και φυσικά είναι απλά γελοίο το να κατηγορείται ότι τα παίρνει από την ΑΓΕΤ! Όταν όλη η κριτική του στο δημοτικό συμβούλιο και έξω από αυτό στοχεύει από τη μια στη δημοτική αρχή και από την άλλη στους ιδιοκτήτες της ΑΓΕΤ, χρειάζεται πραγματικά να ζει κανείς στο βασίλειο της ηλιθιότητας για να θεωρεί ότι «ο Κανελλής τα παίρνει από την ΑΓΕΤ»… Ο Μπέος βέβαια δεν είναι ηλίθιος, φαίνεται όμως να πιστεύει πως όλοι οι υπόλοιποι είναι!

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει
Το κίνημα έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα και έχει δείξει τις δυνατότητες του. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο με επόμενο στόχο την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 5ης Μάη που έχει αποφασίσει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών.
Η πίεση πρέπει να ασκείται αμείωτα και ταυτόχρονα και προς τις 3 κατευθύνσεις:
• την ΑΓΕΤ για να σταματήσει την καύση σκουπιδιών,
• την κυβέρνηση για να ανακαλέσει την άδεια που έχει δώσει στην ΑΓΕΤ για καύση
• και τον Δήμο για να ανακαλέσει την απόφαση για εργοστάσιο SRF

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το