Τοπικά

Υπογράφηκε η σύμβαση για ένταξη της Αγχιάλου στον Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου

Tη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου Νέας Αγχιάλου με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου ενέταξε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σήμερα τονίζοντας πως πρόκειται για έναν  πολύ σημαντικό έργο καθώς θα συμβάλει στην προστασία του Παγασητικού, του περιβάλλοντος αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με το άνοιγμα θέσεων εργασίας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 20.719.000  ευρώ και αφορά την κατασκευή αγωγών μήκους 50 χιλιομέτρων για να συνδεθεί το αποχετευτικό της Αγχιάλου με τον Βιολογικό.  Παράλληλα,  ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ  και του αποχετευτικού δικτύου στο Μαλάκι,  με προϋπολογισμό 17  εκ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου,  Θάνος Θεοδώρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο σύνδεσης στη Νέα Αγχίαλο και πρόσθεσε πως ήταν ένα πάγιο αίτημα των πολιτών. Επίσης ανάφερε πως οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ είναι σε ετοιμότητα και πρόσθεσε πως υπάρχει άριστη συνεργασία με τον περιφερειάρχη.  Ο Θ. Θεοδώρου δήλωσε πως η ΔΕΥΑΜΒ θα είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το έργο αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο νόμο με τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς ενώ, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει, το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών.

Υπογραφή συμβάσεων για περίφραξη του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και έργα αποκατάστασης ζημιών στη Μαγνησία

Κατά τη σημερινή παρουσία του στον Βόλο ο κ. Αγοραστός υπέγραψε επίσης  τη σύμβαση με τον εργολάβο για τις αποκαταστάσεις ζημιών στη Μαγνησία που προκλήθηκαν τον Μάιο του 2016 από την κακοκαιρία. Τα έργα αφορούν την κατασκευή τοιχίων στον δρόμο Χάνια- Κισσός, την ασφαλτόστρωση στον δρόμο Αγριάς- Βόλου καθώς και τους τάφρους στην Ανάβρα.  Η σύμβαση είναι ύψους 800.000 ευρώ.

Υπέγραψε επίσης  τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του περιβάλλοντα χώρου και την περίφραξη του νέου Κέντρου Υγείας στη Σκιάθο, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.

Ωστόσο κ. Αγοραστός επέρριψε ευθύνες στην 5η ΥΠΕ δηλώνοντας πως καθυστερεί να μεταφέρει το κέντρο Υγείας του νησιού από το παλιό κτίριο στο νέο. Έτσι, ζήτησε από την 5η ΥΠΕ να προχωρήσει στη μεταφορά του κέντρου υγείας για να είναι έτοιμη η Σκιάθος για τη νέα τουριστική περίοδο. Σημείωσε πως το Κέντρο Υγείας κόστισε 2,5 εκ ευρώ και πως η περίφραξη του χώρου θα γίνει από την Περιφέρεια, αν και είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

“Καθυστερούν έργα 200 εκατομμυρίων ευρώ” 

Τέλος ο περιφερειάρχης τόνισε πως είναι πολύ μεγάλης αξίας τα έργα που έχουν καθυστερήσει στη Θεσσαλία λόγω της μη οριστικοποίησης του νόμου αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς. Εξήγησε πως έχουν καθυστερήσει έργα ύψους 200 εκ.  και πως οι νόμοι θα έπρεπε να είναι σε ισχύ από τη στιγμή που ψηφίζονται.  “Δεν μπορούμε να δημοπρατήσουμε. Είμαστε έτοιμοι εδώ και 18 μήνες και μέχρι προχθές έστελνα διορθώσεις.  Για την κατάσταση αυτή φταίει η κακονομία και η πολυνομία” δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το