Τοπικά

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο στις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΛΕΩΝ ΑΤΕ, Αλέξανδρο Καμπύλη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου της διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη, ως ήπιας κυκλοφορίας, προϋπολογισμού 1.815.500,00 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 12 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος σημείωσε:

«Αυτό το έργο ήταν προγραμματισμένο να έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο. Θα θυμάστε βέβαια τα προβλήματα που δημιούργησαν οι αριστεροί του κ…λου αυτής της πόλης σε συμπαιγνία με τον τότε αστυνομικό διευθυντή, την ντροπή αυτής της πόλης, κ. Τόλια, που έπρεπε να έχει πάει για παράβαση καθήκοντος.

Ολη αυτή η διαδικασία καθυστέρησε συνολικά το έργο για δύο χρόνια και στοίχισε στους πολίτες, γιατί χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου, πάνω από 250. 000 ευρώ!. Δυστυχώς αυτοί είναι, έτσι είχαν μάθει, αλλά έπεσαν σε μια Δημοτική Αρχή που την πίστεψε ο κόσμος και δεν καταλαβαίνει από αυτά και ό,τι έχει βάλει ως στόχο το ολοκληρώνει, προς όφελος των πολιτών και της πόλης.

Εφθασε λοιπόν σήμερα η στιγμή που όλοι περιμέναμε, οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες και η Δημοτική Αρχή που πιστεύουμε σε αυτό το έργο, που θα δώσει μια σημαντική κυκλοφοριακή ανακούφιση και αποσυμφόρηση στην πόλη, θα συνδέσει το Βόλο με τη Νέα Ιωνία, γιατί πίστη μας είναι ότι ο Βόλος είναι ενιαίος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.

Ξεκινώντας το μεγάλο αυτό έργο, αμέσως μετά ξεκινά το επίσης πολύ σημαντικό έργο του κυκλικού κόμβου στην Αθηνών με Λαρίσης, ώστε η πόλη μα σαν πάρει άλλη μορφή, να υπάρχει ροή στην κυκλοφορία και όλα τα άλλα ευεργετήματα που θα προκύψουν.

Ενημέρωσα τον εργολάβο ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στο έργο, καθώς υπάρχουν και ρήτρες, καθώς ο κόσμος το ζητάει και το περιμένει, η πόλη το έχει ανάγκη. Θέλω να πιστεύω ξεκινώντας μέσα σε αυτό το μήνα θα δοθεί τον Μάιο του 2012

Πρόκειται για ένα έργο όχι ευρωπαϊκό, αλλά Βολιώτικο. Θα το ζηλέψουν όλοι. Γιατί εμείς τα έργα που κάνουμε τα αγαπάμε. Και θα υπάρξει και συνέχεια»

Τι προβλέπει η σύμβαση
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται εργασίες για τη διαμόρφωση των οδών ήπιας κυκλοφορίας, περιλαμβάνει τον καθορισμό των γεωμετρικών χαρακτηριστικών (πλάτος οδοστρώματος, διαμόρφωση και χαρακτηριστικά πεζοδρομίων κλπ) των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη που βρίσκονται στο Δήμο Βόλου.

Για τη γεωμετρική διαμόρφωση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη προτείνεται πλάτος κυκλοφορούμενου οδοστρώματος 3,5 μέτρων, με 1 λωρίδα κυκλοφορίας συμπεριλαμβανομένου του ρείθρου. Στην περίπτωση αυτή επιλέγεται η διάταξη περιορισμένου χώρου και επιβάλλεται όριο ταχύτητας 30km/h.

Στις δυσμενείς από άποψη διατιθέμενου χώρου περιοχές το πλάτος της οδού παραμένει 3,35 μέτρα, με 1 λωρίδα κυκλοφορίας συμπεριλαμβανομένου του ρείθρου. Η διαμόρφωση του πεζοδρομίου είναι πλάτους κατ΄ ελάχιστο 1,85 μέτρα (συμπεριλαμβανομένου του κρασπέδου).

Κατά μήκος του πεζοδρομίου θα διαμορφώνεται λωρίδα κίνησης ΑΜΕΑ σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και τις Οδηγίες Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Σχεδιάζοντας για Όλους» σχετικά με τη «Διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων κίνησης πεζών» Κεφάλαιο 2. Αθήνα 2011).

Προβλέπεται διαμόρφωση ποδηλατολωρίδας μονής κατεύθυνσης πλάτους 1,5 μέτρων σύμφωνα με το ΦΕΚ 1053/2016 Τεχνικές Οδηγίες Ποδηλατοδρόμων (Υποδομές ποδηλάτων). Θα τοποθετηθούν παγκάκια σε θέσεις όπου δεν επηρεάζεται το απαιτούμενο πλάτος για την κίνηση των πεζών.

Θα γίνει βελτίωση και εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού: Η εγκατάσταση της υποδομής του φωτισμού (καλώδια, γειώσεις, φρεάτια διακλαδώσεων, πίλλαρ κλπ.) θα γίνει σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς εγκαταστάσεων, τα σχέδια, τις τεχνικές προδιαγραφές και τα άρθρα της μελέτης.
Τέλος στη μελέτη προβλέπεται η φύτευση φυτών, θάμνων και δέντρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το