Τοπικά

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο Στεφανοβίκειο

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου στο Στεφανοβίκειο αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, ανάμεσα στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτριο Στ. Νασίκα και στον κ. Βάιο Κυρίτση, εκπρόσωπο της Τεχνικής Εταιρείας ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Τ.Ε.
Ο χώρος που θα δημιουργηθεί το αθλητικό κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τη λίμνη Κάρλα. Στόχος είναι η ανακατασκευή υπάρχοντος κτιρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με σκοπό την αισθητική του αναβάθμιση και τη χρήση του κτιρίου για αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τα έργα μέσα στο κτίριο
Το έργο περιλαμβάνει ουσιαστικά την ανακατασκευή του ανενεργού κτιρίου, του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κτίριο θα διαμορφωθεί σε αθλητικό χώρο μπάσκετ – βόλεϊ με έναν χώρο πτυσσόμενων κερκίδων για την παρακολούθηση παιχνιδιών. Ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και δη πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η μελέτη προβλέπει επίσης ειδικούς χώρους γυμναστικής, αλλά και αποδυτήρια αθλητών και κυλικείο – αναψυκτήριο. Ακόμη στο κτίριο θα κατασκευαστούν ειδικοί χώροι υγιεινής των ΑμεΑ.

Αξιοποίηση και του περιβάλλοντος χώρου
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι παρεμβάσεις αποκατάστασης έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του κτιρίου μέσω της λειτουργίας του, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του ως εστία αθλητική, πολιτιστική, τουριστική, αλλά και ως χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Η προτεινόμενη παρέμβαση θα εξυπηρετήσει, επίσης, ανάγκες της περιοχής για σύγχρονους αθλητικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, η ανάπτυξη των οποίων λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αθλητικά, παιδαγωγικά, περιβαλλοντικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων, ως μέσο βελτίωσης της ελκυστικότητας του οικισμού ως τουριστικός προορισμός. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, που είναι έκτασης περίπου 24 στρεμμάτων θα κατασκευασθούν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, δύο γήπεδα τένις, παιδική χαρά, χώρος καθιστικού – αναψυκτηρίου, τεχνητή λίμνη, υπαίθριο θέατρο, χώρος πρασίνου που θα περιλαμβάνει αλσύλλιο πελαργών, καθώς το Στεφανοβίκειο είναι πέρασμα πελαργών όπου κάνουν τις φωλιές τους σε τυχαίες θέσεις στον οικισμό πάνω σε υφιστάμενους στύλους της ΔΕΗ. Οι φωλιές αυτές θα τοποθετηθούν στο αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί στον ανωτέρω χώρο και θα αποτελέσει ένα αξιοθέατο της περιοχής. Επίσης έχουν προβλεφθεί διαδρομές για τρέξιμο, ποδηλασία ή περπάτημα αναψυχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το