Τοπικά

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη του δρόμου Μικροθήβες-Μπουρμπουλήθρα

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η μελέτη βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τις Μικροθήβες με τη Μπουρμπουλήθρα, προϋπολογισμού 1.182.925 ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, υπογράφοντας τη σχετική σύμβαση.
Όπως εξήγησε ο δρόμος Μικροθηβών – Μπουρμπουλήθρας χρήζει αναβάθμισης. Η Περιφέρεια ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκπονήσει μελέτη για 15 χλμ. Δρόμου, αλλά και παράπλευρους κόμβους με 5-7 παράπλευρους δρόμους. Εξήγησε ότι δεν θα αλλάξει η διατομή του δρόμου αλλά θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας.
Τόνισε ότι το υφιστάμενο οικιστικό τοπίο που γίνεται η μελέτη, «είναι άναρχο με διάσπαρτους οικισμούς, με παράδρομους και διάφορα πράγματα ενώ θα πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα και πρέπει να παρέμβουν οι Πολεοδομίες των Δήμων για σύγχρονα οικιστικά σχέδια»
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη ενημέρωσε τον Δήμο Βόλου, ώστε να παρέμβει η Πολεοδομία για αστικές αναπλάσεις των άναρχων οικισμών, για να συνδεθεί το έργο που είναι εκτός ορίων των οικισμών που υπάρχουν κατά μήκος.
Στη μελέτη θα συμπεριληφθούν και οι κυκλικοί κόμβοι. Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι στο υπό μελέτη κομμάτι του δρόμου δεν θα υπάρχει στηθαίο στη μέση, λόγω του ότι δεν προβλέπεται και δεν θα αλλάξει η μικρή διατομή του, που είναι 11 μέτρα, ωστόσο θα τοποθετηθούν παράπλευρα στηθαία και δίκτυο, προκειμένου να γίνει «κλειστή» αρτηρία, για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το