Τοπικά

Υπογράφηκε η σύμβαση 10 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης – Ξεκινούν οι εργασίες

Σε δέκα ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της Κίτρινης Αποθήκης καθώς σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση του έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.  Η σύμβαση αφορά το έργο αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να στεγάσει τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου θα διαρκέσουν δύο χρόνια.

“Είναι ένα σημαντικό έργο με πολλαπλά μηνύματα και πολλαπλή ωφέλεια.  Το ιστορικό αυτό κτίριο, που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται  στην καλύτερη κατάσταση  και αποτελεί περιβαλλοντική ρύπανση στην περιοχή, αρχίζει να συντηρείται. Στο ισόγειο και στο υπόγειο του κτιρίου θα δημιουργηθεί ιστορικό μουσείο. Σε άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δημιουργούμε ένα κέντρο έρευνας που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου”  ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως η ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης αποτελεί ακόμη μία αναμόρφωση στην πόλη του Βόλου, μετά το Οικοτροφείο, το κτίριο Καπνού, το ΚΕΘΕΑ Πιλότος,  το Δημοτικό Θέατρο και την Πολιτιστική Εστία Ιώνων. “Σε χρόνο ρεκόρ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια,  αναμορφώνουμε και εκσυγχρονίζουμε την πόλη του Βόλου”  είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρύτανης Ζήσης Μαμούρης  χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως πολύ σημαντική για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. “Αισθανόμαστε πολύ ευτυχείς που υπογράψαμε τη σύμβαση για την ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης, ενός εμβληματικού κτιρίου στον Βόλο που στέγασε πολύ πόνο. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να στεγάσει τη χαρά,  την καινοτομία και την αναγέννηση της ερευνητικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας”.

Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας γιατί μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες και μιας μερίδας ανθρώπων στην Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο ήρθε γρήγορα και αποτελεσματικά η υπογραφή της σύμβασης. “Βρισκόμαστε σε μία αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και η Περιφέρεια έχει υπάρξει αρωγός στην στήριξη των αναγκών και των επιθυμιών του Πανεπιστημίου” πρόσθεσε ο κ. Μαμούρης.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζήτησε από οδηγό Uber να του βρει πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Ανδρας από την Κένυα συνελήφθη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δύο φωτιές στα Φαναράκια – Σε σκάφος στην παραλία και σε δένδρο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Σε δύο συμβάντα κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη διάρκεια της εκδήλωσης για…

26 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε δένδρα στη Ζαγορά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δένδρα στην περιοχήτης Ζαγοράς. Η Π.Υ. Βόλου ενημερώθηκε στι 17.45…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έπαιξαν μπουζούκι και τραγούδησαν «δεν πάω πουθενά»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σούνακ α λα «Μόνος στο Σπίτι» στη Downing Street – Το βίντεο ανήμερα των Χριστουγέννων

Σαν άλλος… Κέβιν Μακάλιστερ από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός,…

26 Δεκεμβρίου 2023