Τοπικά

Η υποδοχή του νέου χρόνου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με πέντε λατρευτικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η τοπική  Εκκλησία θα υποδεχθεί το νέο έτος 2018.

Συγκεκριμένα, το πρωί ο Μητροπολίτης  κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Μητρόπολης Δημητριάδος, από τον Μητροπολίτη, παρουσία του ιερού Κλήρου, των Αρχών, των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας και του κόσμου.

Στις 6μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, που θα περιλαμβάνει τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και την ευλογία της Βασιλόπιτας της ενορίας. Αντίστοιχη ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί και στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Βόλου, με ώρα έναρξης στις 8.30μ.μ.

Στις 11μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, θα τελεστεί ο Εσπερινός, η Δοξολογία για το νέο έτος και η ευλογία της Βασιλόπιτας της ενορίας από τον Μητροπολίτη. Αντίστοιχη Ακολουθία θα ψαλεί και στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, στις 11.30μ.μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το