Αθλητισμός

Υποδοχή ηρώων στους πρωταθλητές Ευρώπης

Υποδοχή… ηρώων επιφύλαξαν στην πρωταθλήτρια Εθνική τους ομάδα οι Πορτογάλοι, που πλημμύρισαν δρόμους για να πανηγυρίσουν το πολυαναμενόμενο τρόπαιο που τους είχε στερήσει η Ελλάδα το 2004.

Πρώτοι εμφανίστηκαν στην πόρτα του αεροσκάφους ο Φερνάντο Σάντος και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που σήκωσαν το τρόπαιο ψηλά στον αέρα.
Το αεροδρόμιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους, που θέλησαν να κάνουν τη στιγμή της επιστροφής των «ηρώων» τους ιδιαίτερες. Ακολούθησε η… πομπή του θριάμβου. Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Πορτογαλίας επιβιβάστηκαν σε ένα ανοιχτό λεωφορείο για την καθιερωμένη πλέον βόλτα της νίκης στην πρωτεύουσα.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν… μαγικές, με τον κόσμο να καταχειροκροτεί την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές να χορεύουν στο λεωφορείο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η… πομπή του θριάμβου, με πολλές χιλιάδες Πορτογάλων να αποθεώνουν τον Σάντος και τους παίκτες του, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοικτό πούλμαν. Οι εκδηλλώσεις του κόσμου ήταν ακραίες (με τη θετική έννοια), λατρεύοντας ως μικρούς… Θεούς τον Σάντος, τον Ρονάλντο και την υπόλοιπη ομάδα.
Στη συνέχεια οι… Εθνικοί ήρωες της Πορτογαλίας, έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος τους συνεχάρη για την μεγάλη νίκη τους.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το