Τοπικά

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έδειξε τον δρόμο για την ταυτοποίηση των Κολομβιανών που έκλεβαν Νοσοκομεία

Με τη συλλογή σημαντικών στοιχείων που είχε συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου κατάφερε η Ασφάλεια Αττικής να φτάσει στη σπείρα που βρίσκεται πίσω από τις κλοπές πανάκριβου ιατρικού εξοπλισμού από το Νοσοκομείο Βόλου και άλλα τρία νοσοκομεία της Ελλάδας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου άμεσα είχαν συλλέξει υλικό από καταστήματα που βρίσκονται απέναντι από το Νοσοκομείο και σε αυτά φαίνονταν οι τρεις άνδρες- μέλη της σπείρας που έστειλε τον ιατρικό εξοπλισμό στο εξωτερικό μέσω μεταφορικών εταιρειών.

Χρησιμοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και μετά από πολλές ώρες έρευνας, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους τρεις δράστες που ενεπλάκησαν στην κλοπή του εξοπλισμού. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις περιγραφές που είχαν από τις  μαρτυρίες όσων είχαν έρθει σε επαφή με τους κλέφτες, κατάφεραν να τους εντοπίσουν στο οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους. Μάλιστα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρεις άνδρες για να διαφύγουν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από την πινακίδα του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε πως είχε ενοικιαστεί στην Αθήνα. Οι τρεις άνδρες είχαν οργανώσει καλά το σχέδιο τους καθώς υπήρχε ένας τσιλιαδόρος εντός του Νοσοκομείου, ένας εκτός (και περίμενε απέναντι) ενώ ο τρίτος είναι αυτός που μπήκε στο τμήμα του Γαστρεντερολογικού και αφαίρεσε δύο γαστροσκόπια.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν τις κινήσεις των ατόμων που βρίσκονταν πριν και κατά τη διάρκεια της κλοπής έξω από το Νοσοκομείο. Σε οπτικό υλικό κατάφεραν μάλιστα να δουν την «επαφή» που είχε ένας από τους δράστες με τον συνεργό του (τον τρίτο της σπείρας). Μάλιστα στο δικό του όνομα είχε νοικιαστεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους. Στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου παρέδωσε τα στοιχεία στην Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε ένα από τα δέματα που θα “ταξίδευε” για την Κολομβία. Το “πακέτο” περιείχε ιατρικό εξοπλισμό από τις κλοπές ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να σταλεί στην Ελλάδα για να γίνει γνωστό από ποιο νοσοκομείο είχε κλαπεί.

Η κλοπή σημειώθηκε το μεσημέρι στις 21 Μαΐου στο ισόγειο του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο γαστρεντερολογικό ιατρείο, που βρίσκεται πίσω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το