Ελλάδα

Υποχρεωτική η ανάρτηση πανεπιστημιακών παραδόσεων στο διαδίκτυο

Οι πανεπιστημιακοί είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν στο διαδίκτυο τις παραδόσεις – σημειώσεις κάθε μαθήματος. Αυτό ξεκαθαρίζει με εγκύκλιο προς τα ΑΕΙ ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης. «Η επιμελής εκπλήρωση της εν λόγω υποχρέωσης είναι απολύτως αναγκαία, ιδίως τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπου η διεξαγωγή των μαθημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» τονίζει ο υφυπουργός Παιδείας.

Οσον αφορά τη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές, ο υφυπουργός Παιδείας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση για την έγκαιρη διανομή τους. Μία από τις επιλογές είναι η κατ’ οίκον διανομή τους. Βέβαια, τα συγγράμματα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, και αυτό σε συνδυασμό με την ανάγκη παράδοσης τους σε κάθε πιθανή περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο κ. Διγαλάκης προτείνει οι διδάσκοντες να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά συγγράμματα (Κάλλιπος, HEAL-Link και Δωρεάν Ηλεκτρονικές Σημειώσεις), τα οποία μπορούν να αναζητήσουν στη Γενική Βάση Συγγραμμάτων του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» (https://service.eudoxus.gr/search/).

Την ίδια στιγμή, μαθήματα τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, καθώς και την Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή στην εβδομάδα της Διακαινησίμου αποφάσισε σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με στόχο να αναπληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα χάθηκαν μέχρι την 30η Μαρτίου, οπότε έγινε πλήρης εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στυλιανός Δ. Κατρανίδης έλαβε τη θετική γνώμη όλων των μελών του σώματος, για τη συγκέντρωσης χρημάτων από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ώστε να συμβάλουν στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου, τα οποία είναι νοσοκομεία αναφοράς για την πανδημία του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, η Σύγκλητος αποφάσισε να προχωρήσει στην προμήθεια πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η οποία κρίνεται ότι θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο οποίο ήδη όλα τα μαθήματα, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου διεξάγονται με σύγχρονη εξ αποστάσεως μέθοδο.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το