Τοπικά

Υπό κατάληψη το κτήριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στον Βόλο

 

Μετά από τη γενική συνέλευση του φοιτητικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε κατάληψη του κτηρίου των Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέχρι την Παρασκευή 21/10. «Φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο λόγω της αδιαφορίας του Τμήματος για τα προβλήματά μας. Εδώ και χρόνια στο Τμήμα επικρατεί μια κατάσταση αφόρητης εντατικοποίησης και συνεχών αυθαιρεσιών από μεριάς του καθηγητικού στρώματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Στην ανακοίνωσή του ο φοιτητικός Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το πρόγραμμα σπουδών είναι γεμάτο αλυσίδες (προαπαιτούμενα μαθήματα τα οποία σε εμποδίζουν από το να δηλώσεις άλλα μαθήματα), κύκλους σπουδών (απαιτούμενος αριθμός περασμένων μαθημάτων ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο έτος), συνεχή εργαστήρια, εργασίες και προόδους που σε κόβουν από τα μαθήματα πριν καν να φτάσεις στην εξεταστική. Επίσης κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταργήθηκε η εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω, με την πρόφαση ότι «η σχολή δεν είναι εξεταστικό κέντρο».
Πολλά μαθήματα δεν προσφέρονται λόγω έλλειψης καθηγητών και ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας σχεδόν όλα τα μαθήματα επιλογής δεν γίνονται φέτος.
Ταυτόχρονα καθηγητές αποδεικνύουν καθημερινά πως είναι ακατάλληλοι για μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το