Τοπικά

Υπό αστυνομικό κλοιό η κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στο προαύλειο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Περίπου 50 άτομα έχουν κάνει κατάληψη του χώρου, ενώ γύρω από το κτίριο έχουν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ένα αστυνομικό αυτοκίνητο “κλούβα” έχει σταθμεύσει στην οδό Αναλήψεως και ένα ακόμη στην πίσω πλευρά του κτιρίου, επί της οδού Αντωνοπούλου.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν στήσει στην είσοδο τραπεζάκι και σερβίρουν καφέ στον κόσμο, ενώ στον χώρο έχει στηθεί επίσης έκθεση με έργα Βολιωτών καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τον αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Η κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν και μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, πραγματοποιείται ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΑΓΕΤ-Lafarge, αύριο Πέμπτη, σχετικά με τη φορτοεκφόρτωση σκουπιδιών στο λιμάνι της τσιμεντοβιομηχανίας, διαδικασία που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών.

Η κατάληψη ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και ενημερωτικές ενέργειες, ενώ δεν θα παρεμποδιστεί η λειτουργία της Υπηρεσίας. Η Επιτροπή στρέφεται κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας θεωρώντας ότι φέρει βαρύτατες ευθύνες στο θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο.

Η κατάληψη θα λήξει με την έναρξη της συναυλίας από έντεχνα και ροκ σχήματα, στις 7.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το