Τοπικά

Υπηρεσίες προγραμμάτων πληροφορικής στον Δήμο Βόλου

Με δέκα θέματα συνεδριάζει αύριο Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στη 1 το μεσημέρι δια περιφοράς.
Στην Επιτροπή θα υποβληθεί το πρακτικό οικονομικής προσφοράς του διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών προγραμμάτων πληροφορικής του Δήμου Βόλου για τα έτη 2021 και 2022. Ο προϋπολογισμός της παροχής υπηρεσιών ανέρχεται σε 109.516,8 ευρώ. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού παρέλαβε από το τμήμα Προμηθειών έναν μόνο φάκελο προσφοράς που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου Βόλου.
Ακόμη, θα υποβληθεί το πρακτικό και για την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 192.820 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ηλεκτρονικές προσφορές κατέθεσαν δύο οικονομικοί φορείς, ωστόσο, στο πρωτόκολλο του Δήμου Βόλου κατατέθηκε ο φάκελος μόνο της μίας εταιρείας.

Ακόμη αναμένεται να εγκριθεί η μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών. Στον Δήμο Βόλου δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα με επικίνδυνες χιονοπτώσεις και παγετούς λόγω της κακοκαιρίας «Λέανδρος» από 15 έως 19 Ιανουαρίου και ήταν επιτακτική η ανάγκη αποχιονισμού δημοτικών δρόμων στη Δ. Ε. Πορταριάς – Μακρινίτσας (στον δρόμο Κουκουράβας, στη Μακρινίτσα στην Πορταριά Σταγιάτες, Κατηχώρι και Δράκεια), καθώς επίσης και ρίψη θαλασσινού νερού σε δημοτικούς δρόμους στη Δ. Ε. Βόλου για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου. Για την αντιμετώπιση του παραπάνω καιρικού φαινομένου και των προβλημάτων που αυτό δημιούργησε, ήταν άμεση και επείγουσα η ανάγκη μίσθωσης μηχανημάτων, όπως αλατιέρες με λεπίδα, καθώς επίσης και βυτία 5 τόνων για τη χιονόπτωση και τον παγετό με δεδομένο ότι τα μηχανικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος Βόλου δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε όλη την έκταση του ενιαίου Δήμου.
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή θα ορίσει τους εκπροσώπους του Δήμου Βόλου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων. Η προμήθεια των υλικών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό/συνολικό ύψος χρηματοδότησης 502.820 ευρώ. Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών γύμνασης των χρηστών του γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΕΑΚ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το