Τοπικά

Υπεύθυνος για το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου

Ο Απόστολος Ανδρεαδάκης αναλαμβάνει για τον Δήμο Βόλου την «περισυλλογή, επανένταξη, φιλοξενία, φροντίδα αδέσποτων σκύλων, στο δημοτικό καταφύγιο στη θέση Μαραθάς».
«Λευκό» στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, μέσω mail ψήφισε η παράταξη Βόλος «Έξυπνη Πόλη» και αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας, ενώ ο κ. Αποστολάκης τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της συλλογικής λειτουργίας των οργάνων του Δήμου.
«Ως δημοτική κίνηση, έχουμε εδώ και καιρό τοποθετηθεί σχετικά με το πώς πρέπει να λειτουργούν τα συλλογικά όργανα του Δήμου στην περίοδο της πανδημίας. Τελικά ο Δήμος Βόλου, αν και άργησε μήνες μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο του 2020, κατάφερε να πραγματοποιεί συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. Όμως δεν αρκεί. Με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο θεσμικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή υπάρχει απαξίωση του ∆.Σ., αφού πολλές αρμοδιότητες για σημαντικά θέματα ψηφίζονται μόνο στην Οικονομική Επιτροπή. Με βάση αυτό δεν είναι δυνατόν να καλείται το μέλος της Επιτροπής να ψηφίσει θετικά ή αρνητικά απλά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς δυνατότητα ερωτήσεων», είπε.

Να σημειωθεί πως υπήρχαν θέματα της χθεσινής συνεδρίασης που ψήφισαν «λευκό» ή αρνητικά λόγω ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διευκρινίσεις.
«Θέλει τελικά η Δημοτική Αρχή διεξαγωγή συνεδριάσεων με χρήση νέων τεχνολογιών ή τόσο πολύ φοβάται τον διάλογο; Επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας και οι συνεδριάσεις της Ο.Ε. να διεξάγονται σε πραγματικό χρόνο με τηλεδιάσκεψη, καθώς είναι θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας και παρακαλώ να μεταβιβαστεί εκ νέου το αίτημα προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και τον πρόεδρο του ∆Σ. Είναι πραγματικά απαράδεκτο σε τόσο σημαντικά θέματα να μην μπορεί να γίνει ζωντανή συζήτηση και αποτελεί απαξίωση της Επιτροπής να συνεδριάζουμε τόσους μήνες δια περιφοράς, σε αντίθεση σε ό,τι γίνεται σε άλλους Δήμους. Ας απαντήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής για ποιο λόγο δεν είναι δυνατή η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη», τόνισε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το