Αθλητισμός

Υπέστη βαριά ήττα ο Βόλος που έχασε 20-10 από τον Πανιώνιο στην Α1 πόλο

Η πρώτη φετινή έξοδος του Βόλου στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο δεν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση κάποιου θετικού αποτελέσματος, αλλά με βαριά ήττα. Στο παιχνίδι που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος ήταν ο νικητής με σκορ 20-10.
Στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Βόλο, οι νεοφώτιστοι στην Α1 ήταν εξ αρχής το αουτσάιντερ. Πέραν του γεγονότος ότι ήταν φιλοξενούμενοι, αντιμετώπιζαν μία πιο έμπειρη ομάδα, με δύο ξένους στη σύνθεσή της (τον Καναδό Σπούνερ και τον Αιγύπτιο Μπακαράτ), η οποία φέτος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και στην Ευρώπη, έχοντας δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup.

Ο Βόλος είχε ως πρώτο στόχο το να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, πήρε ένα σκληρό μάθημα σχετικά με το επίπεδο των ομάδων στην μεγάλη κατηγορία. Τα 20 γκολ που δέχθηκε είναι πάρα πολλά για οποιονδήποτε αγώνα πόλο. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να πάρει κάτι από αυτό το ματς. Το μόνο ελαφρυντικό -χωρίς όμως να αποτελεί δικαιολογία- έχει να κάνει με την κακή διαιτησία των Κωνσταντινίδη και Πολυχρονόπουλου. Οι ποινές ήταν διπλάσιες υπέρ του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν 12, εκ των οποίων οι πέντε ήταν πέναλτι, και οι φιλοξενούμενοι έξι.

Ο προπονητής του Δημήτρη Μπλάνας επέλεξε στην αρχική επτάδα τους Γρηγοριάδη (τερματοφύλακας), Νικηφορίδη (αμυντικός), Γ. Στεργίου (φουνταριστός), Δ. Στεργίου Γκανάτσιο (αριστερά στην περιφέρεια), Δανιήλ, Μπομπό (δεξιά στην περιφέρεια). Για τον νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Στεργίου πρέπει να σημειώσουμε ότι έκανε ντεμπούτο με το σκουφάκι του Βόλου, αφού έχασε το ματς της πρεμιέρας διότι δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του.

Ο Πανιώνιος «καθάρισε» νωρίς την υπόθεση-νίκη. Προηγήθηκε 7-1 στην α’ περίοδο, με τον Βόλο να κάνει ξανά κακή αρχή, όπως με τα Χανιά το περασμένο Σάββατο. Όμως αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο σκορ. Στο ημίχρονο η διαφορά έφτασε τα οκτώ τέρματα (10-2), ενώ ο Πανιώνιος έφτασε και στο +10 για πρώτη φορά στο γ’ οκτάλεπτο (15-5). Μόνο στην τελευταία περίοδο υπήρξε ισορροπία στο παιχνίδι, αλλά ούτως ή άλλως όλα είχαν κριθεί. Το επί μέρους σκορ ήταν 5-5 σε αυτό το διάστημα.
Διαιτητές: Κωνσταντινίδης-Πολυχρονόπουλος.
Οκτάλεπτα: 7-1, 3-1, 5-3, 5-5.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κ. Δήμου): Σαλτερής, Μπουζαλάς, Σπυρόπουλος, Σπούνερ 2, Μπραΐμης, Γαβαλάς 3, Καλαϊτζής 3, Μοσχοβέλης 2, Αλεξίου, Δ. Δήμου 5, Μπαρακάτ, Καπετανάκης 2, Αναγνώστου, Ζουρίδης 1, Κούκουνας 2.
ΒΟΛΟΣ (Δ. Μπλάνας): Γρηγοριάδης, Δανιήλ 1, Δ. Γκανάτσιος 2, Δ. Στεργίου, Παπαβασιλείου 2, Χρ. Μαρ, Γκάτσος, Βλιώρας, Γλούμης 3, Γ. Στεργίου 2, Νικηφορίδης, Κουφιδάκης, Νάσιος, Κοκκινάκης, Μπομπός.

Το Σάββατο με Υδραϊκό
Το πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών συνεχίζεται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Ο Βόλος θα υποδεχθεί στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ τον περσινό τρίτο της κατάταξης Υδραϊκό, σε ένα ακόμη εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι.
Το παιχνίδι έχει οριστεί να αρχίσει στις 5 το απόγευμα, ενώ διαιτητές του ορίστηκαν οι Σπύρος Αχλαδιώτης και Άγις Καρούλης. Κριτές τερμάτων θα είναι Άρης Σπυρόπουλος και Νίκος Καραγκούνης. Στη γραμματεία θα βρίσκονται οι Σοφία Τάσιου, Μαρία-Άννα Λέτσιου και Ιφιγένεια Νάνου. Τέλος, χρέη παρατηρητή διαιτησίας ανατέθηκαν στον Νίκο Αργυρό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μήνας Δεκέμβριος: Προδοσία και σύλληψη του Ρήγα

Ήταν Δεκέμβριος του 1797 όταν ο επαναστάτης Ρήγας Βελεστινλής κατέφθανε στην Τεργέστη, έχοντας πάρει διαβατήριο…

28 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 28/12

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: NOVASPORTS PR. LEAGUE 21.30 Μπράιτον-Τότεναμ -Ζ-…

28 Δεκεμβρίου 2023

Συναυλία τζαζ και σύγχρονης μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

H Jazz Band είναι ένα σύνολο τζαζ μουσικής καθοδηγούμενο από τον ενορχηστρωτή, συνθέτη και καθηγητή…

28 Δεκεμβρίου 2023

Τουρκία: 10 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες μετά από καραμπόλα επτά οχημάτων

Συγκλονίζει τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Sakarya του αυτοκινητοδρόμου του Μαρμαρά, με νεκρούς και…

28 Δεκεμβρίου 2023

Ανατροπή προς την Πρωτοχρονιά: Το ανάποδο «Π» φέρνει επιδείνωση με βροχές – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Σήμερα Πέμπτη (28/12) οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως…

28 Δεκεμβρίου 2023

Τροχαίο στην παραλία του Βόλου – Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, προχθές το απόγευμα, επί της παραλιακής οδού Αργοναυτών στο Βόλο, εντός της…

28 Δεκεμβρίου 2023