Κόσμος

Υπερηχητικό αεροπλάνο θα κάνει την πτήση Λονδίνο – Σίδνεϊ σε 4 ώρες!

H διάρκεια της πτήσης Λονδίνο – Σίδνεϊ θα μπορούσε να μειωθεί κατά 80% μέχρι το 2030, όταν απογειωθεί ένα νέο υπερηχητικό αεροπλάνο με πυραυλοκινητήρα, του οποίου η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Υπηρεσία Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Τρίτη στη Διάσκεψη του Ηνωμένου Βασιλείου για το Διάστημα 2019 ότι θα συνεργαστεί στενότερα με την Αυστραλιανή Υπηρεσία Διαστήματος σε μια συμφωνία που ονομάζεται «Παγκόσμια Πρώτη Γέφυρα του Διαστήματος».

Ο πυραυλοκινητήρας Synergetic Air-Breathing Rocket Engine (SABER), της εταιρείας Reaction Engines, θα είναι το «διαμάντι του στέμματος» αυτής της νέας συνεργασίας, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του CNN.

Copyright: Reaction Engines

«Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο πυραυλοκινητήρας SABER , θα μπορούμε να φτάσουμε στην Αυστραλία σε μόλις τέσσερις ώρες», δήλωσε ο Graham Turnock, επικεφαλής του Οργανισμού Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Αυτή είναι μια τεχνολογία που θα μπορούσε να το προσφέρει σίγουρα αυτό. Σχεδιάζουμε να τεθεί σε λειτουργία την δεκαετία του 2030 και το έργο είναι ήδη πολύ εξελιγμένο».
To ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι τόσο μεγάλο, που η Reaction Engines έχει λάβει περισσότερα απο 100 εκατομμύρια λίρες (130 εκατομμύρια δολάρια) χρηματοδότηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και έχει εξασφαλίσει επενδύσεις από σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας όπως η BAE Systems, η Rolls-Royce και η Boeing HorizonX.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το