Τοπικά

Υπερφορολόγηση και Airbnb “γονατίζουν” τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων στη Μαγνησίας

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Park, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν.Μαγνησίας.
Τα θέματα που κυριάρχησαν στη Γενική Συνέλευση ήταν η προβολή της περιοχής στις εκθέσεις του εξωτερικού, η ανάπτυξη και ανάδειξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού. Τοποθετούμενος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Αθανάσιος Σπύρου ανέφερε ότι είναι πολύ θετική η προσπάθεια προβολής και η ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού, όπως ο ενάλιος, περιπατητικός, αθλητικός κτλ, και ευχαρίστησε θερμά για την προσπάθεια που κάνουν τόσο η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής στο νομό την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη όσο και τον Δήμο Βόλου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Μπατζιάκα.
Όπως είπε, όμως, ο κ.Σπύρου, ο κλάδος αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα προβλήματα, ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις, όπως η υπερφορολόγηση, παρότι η σημερινή Κυβέρνηση έδειξε θετικά δείγματα για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, καθώς και το παράπλευρο κόστος της νομιμότητας. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η νέα μορφή βραχυχρόνιας μίσθωσης, με πιο γνωστή την airbnb, που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και η οποία τείνει να αποδιοργανώσει τον κλάδο.

Κλείνοντας, ο κ. Σπύρου κάλεσε όλους τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας να φροντίσουν για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων του κλάδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το