Τοπικά

Υπερχείλιση σε αγωγό όμβριων υδάτων στον Κραυσίδωνα

Υπερχείλιση σε τρία σημεία παρουσιάζει ο ορθογωνικός αγωγός όμβριων υδάτων της ΔΕΥΑΜΒ εντός του Κραυσίδωνα, στο ύψος του Μεταξουργείου, καθώς έχει βουλώσει από φερτές ύλες. Αποτέλεσμα είναι να έχουν σχηματιστεί στην κοίτη του χειμάρρου μεγάλες λίμνες με στάσιμα νερά, για τα οποία περίοικοι διαμαρτύρονται, επισημαίνοντας πως αποτελούν εστία μόλυνσης για συγκέντρωση κουνουπιών. Σε δρομολόγηση εργολαβίας για τον καθαρισμό του αγωγού σε μήκος 600 περίπου μέτρων θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ, σε συνδυασμό με τον καθαρισμό της κοίτης του Κραυσίδωνα από την πυκνή βλάστηση, από τις Π.Ε. Μαγνησίας – Β. Σποράδων.

Ο συγκεκριμένος αγωγός κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και από τότε έχει καθαριστεί συνολικά δυο φορές, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Τζίνη. Πρόκειται για αγωγό που λειτουργεί στην ουσία συμπληρωματικά για την απορροή όμβριων υδάτων την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και νερών που προέρχονται από πλύσιμο αυλών και πεζοδρομίων.
Μετά τις διαμαρτυρίες αναγνωστών για την εικόνα που παρουσιάζει η κοίτη του Κραυσίδωνα με τα στάσιμα νερά και τη συνεχή ροή από τον αγωγό όμβριων, η «Θ» επικοινώνησε με τον κ. Τζίνη, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την επικινδυνότητα του φαινομένου.
«Πρόκειται καθαρά για όμβρια ύδατα και σε καμία περίπτωση δεν είναι ακάθαρτα και λύματα. Κάναμε αυτοψία και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει υπερχείλιση σε τρία σημεία του αγωγού, στην περιοχή του Μεταξουργείου, προφανώς από φράξιμο λόγω φερτών υλών στα καπάκια. Θα δρομολογήσουμε τον καθαρισμό του αγωγού σε μήκος 600 περίπου μέτρων και αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία των Π.Ε. Μαγνησίας – Β. Σποράδων, ώστε να συμπέσει με τον καθαρισμό της κοίτης του Κραυσίδωνα από την πυκνή βλάστηση. Ο καθαρισμός του αγωγού θα γίνει με εργολαβία, καθώς θα πρέπει να βγουν όλα τα καπάκια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζίνης.
Να αναφερθεί ότι από πλευράς ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει διαβεβαίωση ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη εργολαβία, δεν τίθεται ζήτημα πλημμυρικών φαινομένων, με τον γενικό διευθυντή της Επιχείρησης να προσθέτει ότι «θεωρείται φυσιολογικό να φράξει ο συγκεκριμένος αγωγός».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το