Τοπικά

Υπερ του εμβολιασμού, κατά της υποχρεωτικότητας οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Μαγνησίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού ως άμεσου και ριζικού μέτρου Δημόσιας Υγείας με σκοπό την αναχαίτιση πανδημίας του COVID-19.
Παράλληλα ωστόσο, δηλώνει την αντίθεσή του “με τον τρόπο που επιδιώκει να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η κυβέρνηση, καταπατώντας συνταγματικές αρχές και παραβιάζοντας θεμελιώδη ατομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, επιχειρώντας να τον συνδέσει με στοχοποιήσεις, απολύσεις και διαθεσιμότητες”. Όπως τονίζει ο Σύλλογος,  η κυβέρνηση με τις συγκεκριμένες αυταρχικές επιλογές της, γκρεμίζει κάθε έρεισμα κοινωνικής συναίνεσης, κατασκευάζοντας έναν νέο κοινωνικό αυτοματισμό, δημιουργώντας κοινωνική πόλωση και πυροδοτώντας περαιτέρω δυσπιστία. Η κυβέρνηση επενδύοντας αποκλειστικά στο εμβόλιο, «αποφάσισε και διέταξε» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων (προς το παρόν), ισοπεδώνοντας φοβίες, ενστάσεις, δισταγμούς, συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες, φέρνοντας τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο για άλλη μια φορά να μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες, αποκρύπτοντας την έμμεση διάλυση των Δημοσίων υπηρεσιών, που αφήνει έκθετους τους πολίτες σε οποιαδήποτε κρίση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν στην πρώτη γραμμή την καθημερινή μάχη έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες υπό αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), με ελλείψεις προσωπικού αλλά και αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού. Επιμένουμε ότι με το ανάλγητο αυτό μέτρο της υποχρεωτικότητας και της τιμωρητικότητας που το συνοδεύει, πέραν του διχασμού ανάμεσα στο προσωπικό, προκαλείται και μεγάλη σύγχυση στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., αφού η αναστολή εργασίας απομακρύνει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Ακόμη αφήνει έκθετους, ανυπεράσπιστους ακόμη και υπόλογους για απόλυση ή δυσβάστακτα πρόστιμα, τους εργαζόμενους που για δικούς τους λόγους, επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Θεωρούμε εκβιαστική και καταχρηστική την εφαρμογή της εντολής της κυβέρνησης για εβδομαδιαίο Rapid Test των εργαζομένων με πληρωμή από την τσέπη τους, την στιγμή που είναι ασφαλισμένοι ως προς την ιατροφαρμακευτική και υγειονομική τους περίθαλψη, πέραν της οφθαλμοφανούς κατεύθυνσης της γενικότερης πολιτικής στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας
Υγείας. Απαιτούμε απ΄ την Κυβέρνηση εδώ και τώρα δωρεάν rapid test για όλους τους εργαζομένους.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού, να ψηφίσουν και να πάρουν αποφάσεις για την μη εφαρμογή του μέτρου αναστολής-απόλυσης κανενός εργαζομένου. Να πάρουν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό ενισχύοντας την προσπάθεια ενημέρωσης (με τους επόπτες υγείας). Σημειώνουμε ότι άλλα δημοτικά συμβούλια της χώρας μας έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις. Τέλος καλούμε τους συναδέλφους μας να μην ακολουθήσουν τη λογική του διχασμού που απορρέει από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το