Κόσμος

Υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση η Χίλαρι Κλίντον

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον έθεσε χθες Παρασκευή την ανυποχώρητη υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση στο επίκεντρο της προεκλογικής της εκστρατείας, καταφερόμενη εναντίον του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ τον οποίο χαρακτήρισε σεξιστή και εχθρό των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε να παίξει, όπως παραδέχθηκε η ίδια, το «χαρτί» του γυναικείου ζητήματος σε μια ιδιαίτερα επιθετική ομιλία της από το βήμα του πολιτικού βραχίονα της αμερικανικής οργάνωσης οικογενειακού προγραμματισμού Planned Parenthood.

«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θέλει να ξαναδώσει στην Αμερική το μεγαλείο της, μιλάει με έναν κώδικα που υπονοεί: ας πάμε ξανά την Αμερική προς τα πίσω», τόνισε η Κλίντον, «στην εποχή που η άμβλωση ήταν παράνομη».

«Έχει πει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να τιμωρούνται σε περίπτωση άμβλωσης», υπενθύμισε, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε αναγκάστηκε να αλλάξει στάση. «Έχει αποκαλέσει γυναίκες πόρνες, σκύλες, βρομερά ζώα. Μοιάζει δύσκολο να υπολογίζουμε σ’ αυτόν για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, όταν έχει δηλώσει ότι οι γυναίκες είναι πρόβλημα για τους εργοδότες», πρόσθεσε η Κλίντον.

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόβαλε επίσης τον εαυτό της ως μια υποψήφια που θα δώσει μάχη για «τη μισθολογική ισότητα», «τον οικογενειακό προγραμματισμό» και «το δικαίωμα να παίρνει κάποια τις δικές της αποφάσεις για την υγεία της». Η Κλίντον χρησιμοποίησε το άμεσο ύφος που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα όταν αναφέρεται στον Τραμπ, τον οποίο αποκαλεί απλά «Ντόναλντ», με εμφανώς μειωτικό τρόπο.

Η ομιλία της Χίλαρι Κλίντον, η πρώτη αφότου εξασφάλισε και μαθηματικά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, έγινε την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει μεγάλο μειονέκτημα σε ό,τι αφορά τις γυναίκες ψηφοφόρους. Το 64% έχει αρνητική γνώμη για τον Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι σκέπτονται να ψηφίσουν την Κλίντον, ενώ μόλις το 32% είπε ότι σκέπτεται να ψηφίσει τον Τραμπ, κατά την ίδια δημοσκόπηση.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εξαγριωμένος γορίλας επιτέθηκε στους φύλακες πάρκου

Λες και έπαιζαν σε ταινία του King Kong ένιωσαν επισκέπτες ζωολογικού κήπου στο Τέξας που…

9 Μαρτίου 2024

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία από το 1540 μέχρι τον Daniel – Τι έλεγε ο Στράβων πριν από 2.000 χρόνια

«Η πιο μεγάλη πλημμύρα, που σημειώθηκε παλαιότερα στα Τρίκαλα, είναι αυτή του 1907. Τις απογευματινές…

9 Μαρτίου 2024

Η ποιήτρια Αγγελική Θάνου στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο πλαίσιο Δράσης «περί διαχείρισης συναισθημάτων και δημιουργίας ποιήματος» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Γυμνασίου…

9 Μαρτίου 2024

Αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο – Πώς παγίδεψε την 15χρονη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 48χρονου παιδόφιλου, ο οποίος…

9 Μαρτίου 2024

Άνεμοι μετακίνησαν ολόκληρη λίμνη κατά τρία χιλιόμετρα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ οι δυνατοί άνεμοι μετακίνησαν τη λίμνη Μάνλι…

9 Μαρτίου 2024

Κατέσχεσαν 11 εκατ. ευρώ από influencers για αδήλωτο εισόδημα

Έντεκα εκατομμύρια ευρώ κατέσχεσαν οι αρχές της Μπολόνια στην Ιταλία από γνωστούς influencers και ψηφιακούς…

9 Μαρτίου 2024