Τοπικά

Υπέρ ενός ανοιχτού δημόσιου διαλόγου για τα προβλήματα της περιοχής τάσσεται η “Βόλου Κοινωνία”

Η κίνηση ενεργών πολιτών «Βόλου Κοινωνία» ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, μετά την αποτυχία υλοποίησης της πρότασής της για τη δημιουργία μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής συμμαχίας. Ωστόσο δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο και να αναδεικνύει τα σημαντικά θέματα που αφορούν τις ζωές των κατοίκων του Δήμου Βόλου. Τα στελέχη της κίνησης υπογραμμίζουν την ανάγκη ενός ανοιχτού και διαρκούς διαλόγου για την περιοχή και τα προβλήματά της, ώστε να επιτευχθεί προγραμματική σύγκλιση με σκοπό την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η πρόσφατη ανοιχτή συνέλευση της ανεξάρτητης κίνησης ενεργών πολιτών «Βόλου Κοινωνία», με τη συμμετοχή και φίλων και στελεχών του δημόσιου βίου της περιοχής μας, συζήτησε για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, την πολιτική και την πολιτιστική παρακμή, σε συνδυασμό με τον εκχυδαϊσμό του δημόσιου λόγου εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Διαπίστωσε ότι ο Δήμος Βόλου βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, αποτέλεσμα της αβελτηρίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά και των διαχρονικών κακοδαιμονιών της αυτοδιοίκησης, τις οποίες όμως πρέπει να υπερβούμε αποτελεσματικά ώστε να μη γίνει καθεστώς αυτή η δυστοπική κατάσταση σε βάρος των πολιτών.

Η πρότασή μας για τη δημιουργία μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής συμμαχίας, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει θετικές προϋποθέσεις για το μέλλον, δεν βρήκε την απήχηση που περιμέναμε. Παρόλα αυτά η κίνηση μας θεωρεί ότι το ενδιαφέρον και η αγάπη μας για την πόλη, αλλά και το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλουν τον ανοιχτό και διαρκή διάλογο για την περιοχή μας και τα προβλήματά της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ζήτημα που πρέπει σήμερα να αναδειχθεί, και για αυτό επιμένουμε, είναι τουλάχιστον να επικρατήσει ο διάλογος και η προγραμματική σύγκλιση, με σχέδιο και όραμα, με σκοπό την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων και θετικό αποτέλεσμα την ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη του μεγάλου μας Δήμου.

Αυτή η προοπτική μπορεί να αμβλύνει και να βάλει σε δεύτερη μοίρα τις κομματικές, προσωπικές και άλλες διαφορές, ώστε να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να ενισχύσει το κλίμα συναίνεσης στις τοπικές κοινωνίες και στους σχηματισμούς που θα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές. Μπορεί επίσης να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τους ενεργούς πολίτες στην προοπτική αλλαγής του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού της πόλης και να αποτελέσει όχι μία απλή επιτυχία της αυτοδιοίκησης και της άμεσης Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα να προσδώσει κύρος και προοπτική νίκης απέναντι στο μονοπρόσωπο αυταρχικό μοντέλο που επιβάλλει η σημερινή δημοτική αρχή και το οποίο έχει καθηλώσει την περιοχή μας και την ανάπτυξη της.
Τέλος, δηλώνουμε ότι η κίνησή μας δεν θα συμμετέχει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ωστόσο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο και να αναδεικνύει τα σημαντικά θέματα που αφορούν τις ζωές των κατοίκων του Δήμου Βόλου. Συγχρόνως καλεί τα αυτοδιοικητικά σχήματα που θα λάβουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές να εκφράσουν με σαφήνεια την άποψή τους επί αυτών των θεμάτων και να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις επί των προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες .
Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτό και θα αναλάβουμε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες χρειασθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η επιτροπή διαλόγου:
Βολιώτης Κώστας
Ινεπολόγλου Γιώργος
Κουρτίνας Γιάννης
Λημνιός Στέλιος
Μαστρογιάννης Παντελής
Μουτσινάς Πάρις
Ξηρακιάς Ηλίας
Σίττας Θέμης
Τσάμης Ευθύμιος
Χιώτης Αντώνης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το