Οικονομία

Υπεγράφη το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

«Τέλος» σε σχεδόν τρεις μήνες αβεβαιότητας για εργαζόμενους και προμηθευτές μπήκε το βράδυ της Τετάρτης με την υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος μεταξύ της ίδιας της εταιρίας, της Σκλαβενίτης και των τραπεζών.

Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή του τελικού κειμένου από τους πιστωτές που δέχτηκαν «κούρεμα» των οφειλομένων τους, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Το 70% των πιστωτών φαίνεται ότι έχουν ήδη συναινέσει στο σχέδιο εξυγίανσης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχει συγκεντρωθεί το 60% του συνόλου των πιστωτών που απαιτείται για να υποβληθεί στο δικαστήριο η αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στα άρθρα 106 β&θ.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, με απώτερο στόχο να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο.

Βάσει της συμφωνίας, το σύνολο της οποίας αποτελείται από 218 σελίδες, προκύπτει ότι το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται στα 1,46 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος της Carrefour αποδέχθηκε «κούρεμα» που υπερβαίνει το 92% και από οφειλή ύψους 147 εκατ. ευρώ δέχθηκε να πάρει μόνο περίπου 11,5 εκατ. Ευρώ.

Δείτε τη συμφωνία εξυγίανσης ΕΔΩ 

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το