Παραπολιτικά

Υπάρχει τοπική προϊστορία με το ΠΑΚΟΕ

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι μετρήσεις για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) για τη Μαγνησία. Οι μετρήσεις αυτές έδειξαν μικροβιακή επιβάρυνση των νερών στην ακτή Κορόπης, ωστόσο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας είναι αποφασισμένος να υποβάλει μήνυση κατά του ΠΑΚΟΕ για δυσφήμηση της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι με το ΠΑΚΟΕ υπάρχει τοπική προϊστορία. Το 2009 ο πρόεδρος του Ν. Χριστοδουλάκης διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ από τον τότε αντινομάρχη Νίκο Ντίτορα για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ σε συνέντευξη Τύπου είχε καταγγείλει «λάθρα λειτουργία της ΑΓΕΤ» και είχε μιλήσει για τοπικά πολιτικά πρόσωπα που «έπρεπε να είναι φυλακή». Ο Ν. Ντίτορας την επόμενη ημέρα έκανε λόγο σε δηλώσεις του για «σαλτιμπάγκους με περιθωριακές και γραφικές απόψεις, που αποτελούν εσκεμμένη παραπληροφόρηση».
Σημειώνεται ότι η αγωγή Χριστοδουλάκη είχε απορριφθεί, αφού εκ μέρους του Ν. Ντίρορα είχαν κατατεθεί στο δικαστήριο συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του προέδρου του ΠΑΚΟΕ. Μεταξύ άλλων ο Ν. Ντίτορας υποστήριζε τότε ότι η ευαισθησία που διατυμπάνιζε για το περιβάλλον ο ενάγων ήταν προκάλυμμα για τη διεκδίκηση με αθέμιτα μέσα, όπως ειπώθηκε, μελετών μεγάλου προϋπολογισμού με απευθείας αναθέσεις.

Αυτά για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας…
Επτά χρόνια μετά, ο κ. Χριστοδουλάκης «ξαναχτύπησε» στην περιοχή κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το