Άρθρα

Υπάνθρωποι με φρικαλέα επικίνδυνα μυαλά

Του Στάθη Χαλαστάρα

Έδεσαν γάτα με σύρμα και την έκοψαν στα δύο…! Συνέβη στην πόλη μας, καμιά σημασία δεν έχει…συμβαίνουν δυστυχώς παντού. Κάτι περισσότερο από φρίκη γιατί αυτό κρύβει φρικαλέους υπανθρώπους και φρικαλέα επικίνδυνα μυαλά.
Δεν θέλω να μιλώ από την πλευρά ενός ανθρώπου που αγαπά και σέβεται όλα τα πλάσματα -έμψυχα και άψυχα- και έχει γίνει τρόπος ζωής η ζωοφιλική συμπεριφορά τόσο η δική μου, όσο της οικογένειάς μου και του περίγυρού μου.


Θα προσπαθήσω ψυχρά και χωρίς συναίσθημα να σας πω με δυο λόγια τα βιώματά μου από τη φρικτή μας συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, μέσα από την εθελοντική ενασχόλησή μου και ας μου επιτραπεί και όλων των συνοδοιπόρων μου, στην προσπάθεια του Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πουλιών Ν. Ιωνίας, που κράτησε δεκαέξι ολόκληρα χρόνια.
Πλήθος βιωμάτων και στην κυριολεξία εκπαίδευσής μας από τη συμπεριφορά των άγριων ζώων και πουλιών, η ομορφιά της φύσης, κοινωνίες άξιες μελέτης, σεβασμού και προσοχής. Όμως νάσου ο υπάνθρωπος, αυτός που καραδοκεί, παραμονεύει και με τις ανάποδες στροφές του μυαλού του δεν εκτελεί απλά την ομορφιά που κανένα δικαίωμα δεν έχει, αλλά την καταδικάζει σε αργό και βασανιστικό θάνατο!


Δελφίνια πυροβολημένα, γερακίνες και γεράκια με κομμένα πόδια και βγαλμένα με καρφίτσα μάτια να αφήνονται ξανά ελεύθερα στη φύση…τι ποιο τραγικό, φρικιαστικές εικόνες χελωνών με πέτρα σπασμένο το καβούκι τους και η σηψαιμία να τις κάνει να κλαίνε…ναι να κλαίνε από τον πόνο, προστατευόμενα είδη με κομμένες φτερούγες, αλεπούδια κρεμασμένα στο κέντρο πλατείας χωριού με κομμένα πόδια και βγαλμένα μάτια, πλήθος πουλιών που έπρεπε να ζουν ελεύθερα βρίσκονται σε κλουβιά…θέλετε κι άλλα; Εύχομαι το γατάκι στα χέρια του καλού γιατρού να ζήσει!
Ένα έχω όμως να πω: Αν η ζωοφιλία είναι το ανώτερο στάδιο του πολιτισμού …τότε ο άνθρωπος σ΄ αυτές τις εκφάνσεις του είναι το χειρότερο στάδιο του πολιτισμού!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το