Τοπικά

Υπάλληλοςτης ΔΕΥΑΜΒ επιτίθεται στην πρόεδρο του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα με προσωπικό δελτίο Τύπου…

Ο  διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ Αριστείδης Γκέκας επιτίθεται στην πρόεδρο  του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, περιγράφοντας τον τεχνολογικό εξοπλισμό της επιχείρησης, χωρίς ωστόσο να δίνει καμία απάντηση για τα τεχνικά προβλήματα που έχουν αφήσει τόσες ημέρες το Βόλο χωρίς νερό. Ο υ[ηρεσιακός παράγοντας ειρωνεύεται την πρόεδρο του ΤΕΕ που μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση στην πόλη με ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ . Η ανακοίνωση του υπαλλήλου:
Αν οι δηλώσεις και οι απόψεις της Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, κας Αθανασίας Καπούλα, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, δεν αντέχουν σε σοβαρό επιστημονικό διάλογο, εν τούτοις προς ενημέρωση των πολιτών, και δική της, και για να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις οφείλω να παρατηρήσω εν συντομία τα εξής:
Πρώτον, η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει στο δίκτυο μειωτές πίεσης με βελονοειδείς ηλεκτροβάνες τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να ελέγχονται αυτόματα από plc, ενώ διαθέτει και προγράμματα σταθερής πίεσης ή παροχής. Άρα δεν χρειάζονται «τερματικά».
Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν αφορά δίκτυα φυσικής ροής.
Δεύτερον, αέρας στο δίκτυο μπορεί να εισέλθει μόνο αν εξαντληθεί το νερό από τη δεξαμενή τροφοδοσίας. Επειδή, λοιπόν, ουδέποτε οι αγωγοί ύδρευσης έμειναν χωρίς νερό, δεν συζητάμε καν την εισροή αέρα. Άλλωστε σε αυτή την περίπτωση οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.
Τρίτον, η τακτική να «στάζει» μία βρύση, για να αποφεύγεται το πάγωμα των σωλήνων, αποτελεί παγκόσμια πρακτική, την οποία μάλιστα επικαλέστηκε και ο κ. Γούναρης, Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ.
Πρέπει να γνωρίζει η κ. Καπούλα, καθώς πιθανώς το αγνοεί, ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται 75 δεξαμενές και άλλα τόσα αντλιοστάσια και γεωτρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση φρονώ ότι θα αποτελούσε πεδίο δόξης λαμπρόν για τον θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας, που είναι το ΤΕΕ, να εκπονήσει ολοκληρωμένες μελέτες εφαρμογής, για την αξιοποίηση νέων πηγών υδροδότησης, όπως το Πήλιο, η αφαλάτωση των νερών της Μπουρμπουλήθρας και η εκτροπή του Αχελώου!! Και όλα αυτά εν αναμονή της υδροδότησης από την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας.
Αναρωτιέμαι αλήθεια, γιατί τέτοια σιγή γι αυτό το θέμα;
Η θεά Θέμιδα κοιτά τη ζυγαριά με τα μάτια ανοιχτά. Σε αυτή την πόλη γιατί κοιτά το σπαθί με τα μάτια κλειστά;”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το